Aproape jumătate dintre pacienții internați la Spitalul Județean Suceava sunt confirmați cu noul coronavirusSănătate

Aproape jumătate dintre pacienții internați la Spitalul Județean Suceava sunt confirmați cu noul coronavirus

       Accesări: 9373

După o lungă perioadă în care au lipsit informațiile oficale din interiorul Spitalului Județean Suceava, conducerea interimară a instituției a transmis sâmbătă primele informații legate de situația pacienților și acțiunile întreprinse pentru gestionarea situației dificile prin care trece cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Din totalul de 317 pacienți internați, 149 sunt confirmați cu infecția COVID-19, ceea ce reprezintă 10% din totalul persoanelor infectate la această dată în România.

Managerul Florin Filip, și directorul medical, Doina Elena Ganea, au transmis că se fac demersuri pentru asigurarea continuității serviciilor medicale, prin cumul de atribuții, în condițiile lipsei de personal, pentru acoperirea postului de medic epidemiolog (strict necesar funcționării spitalului) și pentru repunerea în funcțiune a aparatelor de ventilație defecte.

De asemenea, se fac demersuri la forurile superioare pentru păstrarea statutului de spital non-covid, în scopul asigurării actului medical pentru totalitatea pacienților.

Au fost enunțate și considerentele care îndreptățescc spitalul să-și păstreze statutul, chiar și în condițiile crizei actuale.

Este cea mai mare unitate spitalicească din județ, cu peste 60.000 internări pe an.

La nivel de județ este singura unitate spitalicească care tratează infarctul miocardic din județ.

De asemenea, este singura unitate spitalicească care tratează AVC, din județ, cu compartiment specializat ATI.

Maternitatea deservește județele Suceava și Botoșani, cu aproximativ 10 – 12 nașteri pe zi.

Este singurul spital care poate trata politrauma. Suceava este județul cu cele mai multe accidente rutiere și cea mai lungă rețea rutieră din țară.

Spitalul are cea mai modernă secție UPU din Regiune și în primele 3 din țară, cu peste 100.000 prezentări pe an.

Este singurul centru medical din județ cu echipament și personal specializat pentru radiologie intervențională, și Centru de excelență pentru “piciorul diabetic”, cu numeroase sesiuni științifice internaționale.

La nivel județean, este unica secție de neurochirurgie, și unicul spital in cu secții de Oncologie, Urologie, Gastroenterologie, Chirurgie pediatrică și Îngrijiri paleative. Nu în cele din urmă, Spitalul Județean Suceava beneficiază de cel mai mare Ambulatoriu integrat din România.

“Este o situație nemaintâlnită. Tocmai de aceea rugăm corpul medical și populația să înțeleagă că se fac eforturi supraomenești pentru a trece cu bine peste toate.

Dar pentru aceasta avem nevoie de ceva, înainte de materiale: avem nevoie de unitate. Unitate de acțiune a personalului medical, unitate din partea populației pentru a respecta regulile de protecție stabilite, încredere în personalul medical și în actul medical exercitat.

Cei de azi, care suntem uneori blamați, suntem ce de ieri care am salvat viețile multor oameni, care vă sunt copii, părinți, soți sau cunoscuți. Am salvat viețile oamenilor.

Să ne rugăm Lui Dumnezeu să ne dea putere să rezistăm acestei situații, care știm când a început dar nu știm când se va termina nici în Suceava, nici în Romania și nici în lume”, a transmis conducerea interimară a Spitalului Județean Suceava.

ȘTIRI