Sportivii din Fălticeni au obținut trei titluri de campion național și patru de vicecampion la înotActualitate

Sportivii din Fălticeni au obținut trei titluri de campion național și patru de vicecampion la înot

       Accesări: 2604

Performanțe deosebite pentru înotul fălticenean. Membrii echipei ACS „Nada Florilor” au reușit să remarce la ultimele două competiții de natație organizate anul acesta, reul. Participarea la Campionatul Național de Înot completează palmaresul clubului cu opt noi medalii, dintre care trei de aur.

Sportivii, antrenați de Luis Lăcătuș și Andrei Pinticanu, la Complexul de agrement „Nada Florilor”, au mai obținut patru medalii de argint și una bronz, reușind să se impună în fața unor sportivi mult mai experimentați.

Campioni naționali în 2020

Doi sportivi legitimați la ACS „Nada Florilor” au reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Național de Înot destinat cadeților.

David Zarojanu s-a evidențiat la probele de 400 m Liber și 100 m Liber, pe care le-a câștigat. Sportivul fălticenean, în vârstă de 12 ani, este dublu campion național, medaliile de aur obținute fiind și primele pe care le-a primit de când concurează în natație.

Alma Clinic
David Zarojanu (dublu campion național)

Un alt rezultat de excepție l-a bifat Aissia Prisecariu. Sportiva de 12 ani, din Fălticeni, a obținut un nou titlu de campioană națională la înot. Ea a terminat prima în proba de 100 m Spate.

Autoarea unui nou record național

Aissia a stabilit în cadrul competiției un nou record național la această probă.

Alte două sportive au înregistrat performanțe importante, Daria Alexa, și-a adjudecat medalia de argint și titlul de vicecampioană națională la 100 m Spate, în timp ce Rianna Amariei s-a clasat pe locul 3 în aceeași probă.

De altfel, la 100 m spate podiumul a fost ocupat integral de cele trei sportive din Fălticeni: Aissia, Daria și Rianna.

Rianna Amariei (bronz), Aissia Prisecariu (aur), Daria Alexa (argint)

În aceeași probă, Ioana Georgescu a obținut locul 4 în proba de 100 m Spate și locul 5 în proba de 400 m Liber. La concurs, pentru lotul ACS „Nada Florilor”, au mai concurat Rareș Pricopoaia și Elena Radu, care au înregistrat rezultate notabile.

Competiția cadeților s-a desfășurat între 22 și 23 noiembrie, la Târgoviște.

Două noi vicecampioane din Fălticeni

Rezultate excelente au realizat alte două sportive la Campionatul Național de Înot destinat copiilor. Competiția, desfășurată între 9 și 11 noiembrie, la București, i-a reunit pe cei mai buni sportivi din țară, cu vârsta între 10 și 11 ani.

Daria Silișteanu a obținut două medalii se argint și titlul de vicecampioană națională în probele de 100 m Spate si 100 m Liber, în timp ce de Alecsia Tenciu s-a remarcat în proba de 100 m Bras, unde a obținut medalia de argint și titlul de vicecampioană.

Antrenorii Lăcătuș și Pinticanu au ținut să mulțumească pentru sprijin primarului Cătălin Coman și sponsorilor Romfour, Alma Clinic, Cabritur si Auto Florin. Ei au adresat mulțumiri părinților pentru susținere și profesorilor care au manifestat înțelegere față de sportivii laureați.

ȘTIRI