Spitalul Municipal Fălticeni primește un nou sprijin financiar. 500.000 de lei de la CJ  SuceavaSănătate

Spitalul Municipal Fălticeni primește un nou sprijin financiar. 500.000 de lei de la CJ Suceava

       Accesări: 866

Suport financiar pentru actul medical. Spitalul Municipal Fălticeni primește încă 500.000 de lei, după ce consilierii județeni au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre inițiat de președintele Gheorghe Flutur. Documentul a fost supus dezbaterii și votului, într-o şedință extraordinară desfășurată luni, 8 noiembrie.

Banii au fost alocați din Fondul de rezervă al Consiliului Județean Suceava.

Unitatea sanitară din Fălticeni a solicitat suma menționată pentru activitățile medicale din sectorul COVID.

Cei 500.000 de lei vor fi utilizate pentru achiziția de materiale și echipamente necesare gestionării situației epidemiologice.

Anterior acestei sume, spitalul primea în luna octombrie 530.000 de lei, tot de la Consiliul Județean Suceava, pentru activitățile medicale desfășurate în zona COVID.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Spitalul din Fălticeni are două astfel de sectoare, unul amenajat în fosta Maternitate, de pe strada Ion Creangă și un altul în noul spital, care include și patru paturi pentru ATI COVID.

Capacitatea de internare a fost mărită, pe 1 octombrie, de la 35 la 80 de paturi, iar pe 8 octombrie a fost extinsă, din nou, la 94 de paturi.

În momentul de față la Spitalul Municipal Fălticeni sunt internați 54 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, 50 cu forme medii și 4 cu forme critice, trei persoane suspecte de infecție.

Sunt 40 de paturi libere în sectorul COVID. La unitatea ATI COVID sunt internați patru pacienți.

ȘTIRI