Spitalul din Fălticeni va primi 530.000 de lei pentru sprijinirea activităților medicale din zona COVIDSănătate

Spitalul din Fălticeni va primi 530.000 de lei pentru sprijinirea activităților medicale din zona COVID

       Accesări: 873

Fonduri de sprijin în pandemie. Consiliul Județean Suceava va direcționa 530.000 de lei spitalului din Fălticeni pentru activitățile medicale desfășurate în zona COVID. Președintele Gheorghe Flutur a anunțat convocarea unei ședințe pe 12 octombrie pentru alocarea sumei amintite.

Autoritățile județene încearcă să repare, în acest fel, repartizarea injustă și insuficientă a sumei oferite de Guvern, de la Fondul de Rezervă, pentru municipiul Fălticeni, care a primit recent doar 50.000 de lei.

Banii de la CJ Suceava vor fi utilizați pentru achiziționarea testelor rapide pentru testarea pacienților internați, a seturilor de recoltare teste PCR, și a echipamentelor de protecție pentru personalul spitalului.

Din aceleași fonduri vor fi cumpărați dezinfectanți pentru mâini și suprafețe. Banii vor fi folosiți și pentru închirierea de aparate de oxigenoterapie cu flux crescut.

Autoritățile județene spun că astfel „susțin Spitalul municipal din Fălticeni în lupta cu noul coronavirus”.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Unitatea medicală are două sectoare COVID amenajate în noul spital și în clădirea fostei maternități, ce includ 94 de paturi, dintre care patru pentru ATI COVID.

Gradul de ocupare în zona COVID este în momentul de față de 97%.

ȘTIRI