Spitalul din Fălticeni are tot mai mulți pacienți COVID. 28 de adulți și trei copii primesc tratamentSănătate

Spitalul din Fălticeni are tot mai mulți pacienți COVID. 28 de adulți și trei copii primesc tratament

       Accesări: 1716

Încep să solicitările pentru sistemul medical local. Spitalul Municipal Fălticeni are tot mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus. Din prima decadă a lunii ianuarie, internările au crescut constant.

Unitatea sanitară dispune în prezent de 60 de paturi pentru persoanele cu patololgie COVID.

Până acum câteva zile, sectorul destinat pacienților cu coronavirus avea 30 de paturi, numărul acestora fiind dublat în eventualitatea creșterii solicitărilor.

În momentul de față sunt internate 28 de persoane adulte, 27 cu forme medii și un pacient cu formă grave și trei copii internați în sectorul COVID. La unitatea ATI COVID nu sunt internați pacienți.

Zona COVID este amenajată în cadrul Secției Boli Interne, iar, la nevoie, numărul paturilor poate fi mărit până la 90.

În ceea ce privește situația din celelalte spitale, la Suceava sunt 103 pentru pacienți internați cu coronavirus, la Rădăuți sunt 85 pacienți adulți diagnosticați și 9 persoane suspecte de infecție, la Câmpulung Moldovenesc sunt internați 17 pacienți și unu suspect de infecție cu noul coronavirus 1, nefiind libere locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 15 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus și unul suspect de infecți, la spitalul din Siret sunt internați 6 pacienți COVID și unul suspect de infecție, iar la spitalul din Vatra Dornei sunt internați 30 persoane care au această boală și patru suspecți de infecție.

Potrivit datelor furnizate de DSP Suceava, la data de 19 ianuarie în municipiul Fălticeni sunt 233 de cazuri active de coronavirus și o rată de infectare de 5,42.

ȘTIRI