Șoferi depistați sub influența alcoolului. Polițiștii i-au prins în timpul unor controale făcute în Fălticeni și LămășeniRural

Șoferi depistați sub influența alcoolului. Polițiștii i-au prins în timpul unor controale făcute în Fălticeni și Lămășeni

       Accesări: 1250

Condusul sub influența alcoolului pare să fie un soi de sport local. Aproape că nu există săptămână fără șoferi băuți pe drumurile publice din zona Fălticeni. Patrulele de poliție acționează ziua și noaptea pentru a-i depista pe conducătorii auto care s-au „cinstit” și vor să ajungă la destinație tot cu mașina.

Două dosare penale au fost întocmite duminica trecută.

Șoferii băuți au fiind depistați după miezul nopții, în municipiul Fălticeni și pe raza satului Lămășeni.

Două patrule de la Compartimentul Rutier și Biroul de Ordine Publică desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza municipiului Fălticeni, polițiștii oprind pentru un control autoturismul condus de către un bărbat de 33 de ani.

La prezentarea documentelor, din discuția purtată, șoferul emana halenă alcoolică, iar agenții de la rutieră l-au testat cu etilometrul.

Mahanu Design

Rezultatul indicat de aparat s-a ridicat la valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condus pe șofer la spital pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

În aceeași noapte, duminică, 14 aprilie, agenții patrulei din cadrul SPR 7 Mălini aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu și acționând pe linie de alcool, au depistat și oprit în trafic, pe raza satului Lămășeni, un autoturism condus de către un bărbat.

Șoferul, un localnic, se deplasa pe DJ 209 M Lămășeni.

Deoarece șoferul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru.

Valoarea indicată s-a cifrat la 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatul pozitiv, agenții l-au condus pe șofer la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit în ambele cazuri dosar penal pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

ȘTIRI