Șofer depistat în flagrant delict de polițiștii SPR Preutești. Agenții se aflau în timpul serviciului de patrulareRural

Șofer depistat în flagrant delict de polițiștii SPR Preutești. Agenții se aflau în timpul serviciului de patrulare

       Accesări: 1562

Condusul vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice este infracțiune. Legea este foarte clară în acest sens, mai puțin pentru cei care au astfel de obiceiuri. Aventurile lor pe drumurile publice se încheie, în cele mai multe cazuri, cu un drum la secția de poliție.

În contextul creșterii numărului unor astfel de fapte de natură penală, polițiștii și-au intensificat acțiunile de control și prevenire în zona Fălticeni.

Zeci de dosare penale au fost întocmite pe linia condusului sub influența băuturilor alcoolice în primele șase luni ale acestui an, iar numărul lor continuă să crească.

La sfârșitul săptămânii trecute au fost organizate acțiuni de tip „Blocada”, dar și activități obișnuite de patrulare rutieră, mai mulți șoferi fiind depistați în flagrant delict.

Este și cazul unui bărbat de 35 ani, oprit sâmbătă seara de agenții SPR Preuești, aflați în timpul serviciului de patrulare.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, și, ca atare, polițiștii l-au testat cu etilotestul din dotare.

Rezultatul indicat de aparat s-a ridicat la valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au însoțit pe șofer la spitalul din Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Dosarul penal va fi soluționat procedural sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

ȘTIRI