Explozie de culori și curățenie exemplară. Comuna Drăgușeni este un model de bună gospodărire la nivel localRural

Explozie de culori și curățenie exemplară. Comuna Drăgușeni este un model de bună gospodărire la nivel local

       Accesări: 1875

Oamenii îl numesc primul gospodar al localității. Așa este privit și etichetat primarul unei comune. Dacă acesta își respectă sau nu statutul, poate fi văzut cu ochiul liber.

Nu doar investițiile, proiectele sau modul cum este cheltuit banul public sunt indicatorii care definesc calitățile unui bun primar.

Curățenia și plăcerea lucrului bine făcut sunt alte două criterii care țin de „stofa” oricărui edil.

Pășind prin comuna Drăgușeni, poți observa spiritul de gospodar al edilului Vasile-Lică Cepoi.

Localitatea aflată la poarta de intrare în județul Suceava, dinspre Roman, este îngrijită cu simț de răspundere, ca pentru o zi de sărbătoare.

De-a lungul Drumului Național 2, ce traversează localitatea de la un capăt la altul, se observă curățenia de pe spațiile verzi și explozia de culori care îți „fură” ochii.

Mii de flori înfrumusețează aleile pietonale, de la primărie spre școală și biserică.

Spațiile din preajma dispensarului uman, bibliotecii comunale și căminului cultural au avut parte de aceeași atenție din partea autorităților locale.

Am făcut un popas și în Parcul central, această oază de liniște din inima comunei unde există un loc de joacă, o fântână arteziană și spații amenajate pentru plimbare.

Drăgușenii sunt oameni de ispravă.

Au grijă ca spațiul verde din fața proprietăților, pe acostament, și modul cum gospodăria se prezintă la stradă să arate cât mai bine, oglindind spiritul întreprinzător al oamenilor de aici.

Comuna Drăgușeni poate fi numită și Comuna Trandafirilor.

Numeroase astfel de flori, de toate culorile, pot fi văzute pe scuaruri, în curți, dar și în fața porților.

Localitatea va îmbrăca straie de sărbătoare pe 31 iulie și pare, deja, pregătită. Atunci va fi marcată, printr-un amplu eveniment, ziua comunei Drăgușeni.

ȘTIRI