George Mîndruță se numără printre senatorii care au respins proiectul legii pensiilor speciale pentru primari, viceprimari și președinți de consilii județeneActualitate

George Mîndruță se numără printre senatorii care au respins proiectul legii pensiilor speciale pentru primari, viceprimari și președinți de consilii județene

       Accesări: 2454

Vot și semnal important din partea unui demnitar fălticenean. Senatorul George Mîndruță este printre parlamentarii care, luna trecută, au respins definitiv proiectul de lege ce ar fi permis acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene. Este vorba despre votul final asupra propunerii legislative inițiate acum șase ani de PSD.

113 senatori au respins proiectul de lege, însă Camera Deputaților este forul decizional.

În urmă cu patru luni, pe 17 februarie, senatorul Mîndruță a votat și pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, lege promulgată pe 24 februarie.

Revenind la agenda de lucru din luna mai, demnitarul fălticenean a continuat seria întrunirilor privind Autostrada A7.

George Mîndruță a participat la întâlnirea de la teatrul Vișniec între conducerea CJ Suceava, conducerea CNAIR și 18 primari din județ. Ordinea de zi a cuprins dezbateri privind autostrada A7 Ploiești- Pașcani și traseul viitorului tronson Pașcani-Suceava-Siret.

Au urmat două vizite în teritoriu pe tema fondului forestier, în pădurea din Sucevița, alături de Tiberiu Boșutar, Garda de Mediu și activiști din zona Sucevei și Moldovei, dar și în în pădurea din vecinătatea comunei Marginea.

Senatorul fălticenean, secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a participat în lun amia la conferința „România și sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice – contribuție strategică transatlantică pentru securitatea Euro – Atlantică”, eveniment care a marcat două etape importante: semnarea, în toamna anului 2011, a Acordului între România și SUA privind amplasarea sistemului de apărare al Statelor Unite în România împotriva rachetelor balistice și împlinirea a cinci ani de la operaționalizarea sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore din România.

Pe aceeași tematică militară, George Mîndruță a participat la ședințele sesiunii de primăvară din cadrul Adunărilor Parlamentare NATO.

În a doua decadă a lunii mai, senatorul a votat acordarea unei zile libere pentru vaccinare, proiectul, inițiativă USR-PLUS, a fost respins, iar în cadrul ședinței Comisiilor reunite de Apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și Camera Deputaților, el a luat parte, prin adresare de întrebări, la audierea Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, și a Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Imigrări privind problema migranților.

Agenda întâlnirilor a inclus și participarea senatorului Mîndruță alături de membri ai Comisiei pentru Politică Externă din Senat, la un briefing al E. S. David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România, pe tema situației din Fâșia Gaza, cât și o întrevedere cu Marius Apostol, președinte al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (A.M.M.V.D.), și Robert Voicu, colonel în rezervă, cu discuții despre veteranii din teatrele de operațiuni, precum și despre proiectul Centrului de recuperare, refacere și reabilitare pentru veterani.

George Mîndruță are și un cabinet parlamentar, unde persoanele din Fălticeni și zona arondată sunt așteptați cu propuneri, soluții și pot discuta problemele cu care aceștia se confruntă.

Demnitarul afirmă că își dorește să se consulte cu cetățenii asupra modului în care îi poate reprezenta în diverse situații și susține că va trata cu responsabilitate sugestiile și întrebările adresate.

Cabinetul parlamentar se află pe strada Republicii, Bloc 36, parter (în apropiere de Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”).

Programul audiențelor este joia și vinerea, între orele 12 și 17.

ȘTIRI