Sectorul COVID din fosta maternitate este închis. 10 pacienți mai sunt internați în sectorul din noul spitalSănătate

Sectorul COVID din fosta maternitate este închis. 10 pacienți mai sunt internați în sectorul din noul spital

       Accesări: 1579

Activitate medicală oprită. Primul sector COVID al spitalului din Fălticeni a fost închis din lipsă de pacienți. Deschis la începutul lunii octombrie, în sediul fostei maternități, de pe strada Ion Creangă, spațiul destinat tratării persoanelor infectate cu noul coronavirus a funcționat până joia trecută, adică aproximativ două luni.

Numărul persoanelor internate s-a redus simțitor de la jumătatea lunii noiembrie, iar tendința se menține și în prezent.

Al doilea sector COVID, amenajat în cadrul Secției Medicină Internă, a rămas activ.

Aici sunt 55 de paturi disponibile, gradul de ocupare fiind de 18%.

Aici ar urma să fie redus numărul paturilor, tot din lipsă de pacienți. Unitatea medicală intenționează să păstreze 25 de paturi în sectorul COVID, restul de 30 urmând să fie redate Secției Medicină Internă.

Potrivit datelor furnizate de DSP Suceava, la Spitalul Municipal Fălticeni mai sunt internați doar 10 pacienți infectați cu noul coronavirus, opt cu forme medii, unul cu formă gravă și un cu formă critică.

Veștile sunt tot mai îmbucurătoare la nivel epidemiologic. În municipiul Fălticeni mai sunt 35 de cazuri active de coronavirus și o rată de infectare de 1,29 la mia de locuitori.

Secția Boli Infecțioase va funcționa în fosta maternitate

Clădirea fostei maternități, în care a fost amenajat sectorul COVID, urmează să primească o nouă destinație medicală.

Conducerea spitalului intenționează să transfere aici Secția Boli Infecțioase, care acum funcționează în cartierul Maior Ioan. Imobilul este impropriu sub aspectul realizării unor circuite medicale.

Este de așteptat ca secția să fie relocată și redeschisă începând din luna decembrie.

Clădirea va beneficia de un lift exterior pentru pacienții în vârstă sau cei care se deplasează foarte greu și care vor fi internați la primul etaj.

ȘTIRI