Accesări: 689

Actualizare (20 august): Cod portocaliu în intervalul 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00

În Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și în sudul și estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Știrea inițială

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că urmează o nouă perioadă de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a României.

În această după-amiază au fost emise două avertizări Cod portocaliu, dar şi o informare Cod galben.

Codrin Benta

Judeţul Suceava este direct vizat de înrăutăţirea vremii.

Până în această seară, la ora 21.00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

După ora 21.00 va intra în vigoare al doilea Cod portocaliu, valabil până în dimineaţa zilei de joi, ora 10.00, interval în care, în zona de munte a judeţului Suceava sunt prognozate averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp..

Instabilitatea atmosferică se menţine pe toată durata zilei de joi, până la ora 21.00. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ȘTIRI