Începând de luni! Școlile vor funcționa cu prezență fizică în localitățile unde rata de incidență este sub 3 la mie. Condiția ratei de vaccinare este eliminatăEducație

Începând de luni! Școlile vor funcționa cu prezență fizică în localitățile unde rata de incidență este sub 3 la mie. Condiția ratei de vaccinare este eliminată

       Accesări: 2610

Decizie importantă! Începând de luni, 22 noiembrie, va fi permisă prezența fizică în grădinițele, școlile și colegiile din localitățile unde rata de infectare sub 3 la mie. Mai exact, acolo unde sunt scenarii verzi și galbene, unitățile de învățământ fi deschise pentru ore în sălile de curs.

Anunțul a fost făcut de Ministrul intermimar al Educației, într-o conferință de presă, susținută joi seara.

În plus, pentru ca orele să de desfășoare cu prezență fizică nu mai există condiționarea legată de rata de vaccinare a personalului din școală, colegiu sau grădiniță.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că este în pregătire o hotărâre în baza căreia Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vor fi abilitate să modifice ordinul comun, astfel încât, începând de luni, să fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile în care rata de infectare este de sub 3 la mie, fără a depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului din învăţământ.

Ministrul educației a precizat că ziua de vineri va fi cea de referință pentru rata de incidență.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

1.724 de localităţi din România, din 18 județe, au rata de infectare sub 3 la mie.

El a mai spus că în ceea ce-i privește pe elevi, 33 la sută dintre cei eligibili s-au vaccinat. Este vorba de 117.000 de copii cu vârste între 12 și 16 ani și peste 290.000 de elevi cu vârsta mai mare de 16 ani.

ȘTIRI