Șase școli și colegii din Fălticeni reiau cursurile cu prezență fizică. Grădinițele încep cu lecții de la distanțăEducație

Șase școli și colegii din Fălticeni reiau cursurile cu prezență fizică. Grădinițele încep cu lecții de la distanță

       Accesări: 2712

Vacanța neprogramată se apropie de sfârșit. Începând de luni, 8 noiembrie, se reiau cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar. La nivelul municipiului Fălticeni, în șase școli și colegii orele se vor desfășura cu prezență fizică.

Ministerul Educației a pus o nouă condiție pentru cursurile cu prezență fizică, acum determinate de rata de vaccinare.

Pragul stabilit este de minimum 60%, cifră care reprezintă întregul personal vaccinat, mai precis cadre didacticele, personalul auxiliar didactic și personalul nedidactic.

În acest prag se încadrează doar șase din cele zece unități de învățământ.

Cu alte cuvinte, din cei 8.000 de elevi și preșcolari care studiază în Fălticeni, peste 6.500 vor relua cursurile cu prezența școlară.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Este vorba de elevii școlilor gimnaziale „Ion Irimescu”, „Ioan Ciurea” și „Mihail Sadoveanu”, și de la cele trei colegii, „Nicu Gane”, „Mihai Băcescu” și „Vasile Lovinescu”.

În schimb, elevii de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” vor începe cursurile de la distanță, rata vaccinării în unitatea de învățământ fiind de 58%, la două procente distanță de pragul stabilit de minister.

Cu lecții de la distanță vor reîncepe și cele două unități preșcolare din Fălticeni: GPN „Voinicelul” și GPP „Pinocchio”. Excepție de la regulă face Grădinița Specială care va începe orele cu prezență fizică.

Elevii înscriși la Clubul Copiilor vor putea participa fizic la cercurile și activitățile organizate aici.

Tot începând de luni, 8 noiembrie, Școala Postliceală Sanitară CES își poate relua cursurile cu prezență fizică.

În ceea ce privește Școala Postliceală FEG Education, cursanții vor putea desfășura doar ore pe internet.

Ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, care stabilește că reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat anti-coronavirus, a fost publicat, vinerea trecută, în Monitorul Oficial.

(1) Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat.
(2) Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat.
(3) Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor, în conformitate cu alin (1) și alin (2), cu informarea inspectoratelor școlare județene.
(4) Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60% menționat la alin (1).
(5) Decizia prevăzută la alin (4) se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar județean/ISMB.
(6) Prin excepție de la dispozițiile alin (1) și alin (2), unitățile de învățământ special reiau cursurile începând cu data de 8 noiembrie 2021 cu prezența fizică.”

NumărUnitate de învățământ Rată vaccinare Cursuri
1Colegiul Național „Nicu Gane”80%Fizic
2Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”62%Fizic
3Colegiul „Vasile Lovinescu”63%Fizic
4Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”58% Online
5Școala Gimnazială „Ion Irimescu”66% Fizic
6 Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” 74%Fizic
7 Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” 72%Fizic
8Grădinița Program Normal „Voinicelul”25% Online
9Grădinița Program Prelungit „Pinocchio”56%Online
10Grădinița Specială45%Fizic
11Clubul Copiilor75%Fizic
12 Școala Postliceală Sanitară FEG Education 37%Online
13 Școala Postliceală Sanitară CES 86%Fizic

ȘTIRI