Șase cadre medicale ale spitalului din Fălticeni au grijă de sănătatea bătrânilor de la așezământul din BogdăneștiActualitate

Șase cadre medicale ale spitalului din Fălticeni au grijă de sănătatea bătrânilor de la așezământul din Bogdănești

       Accesări: 3100

Sprijin binevenit pentru vârstnici. Șase cadre medico-sanitare ale spitalului din Fălticeni au grijă de sănătatea bunicilor de la Așezământul din Bogdănești, centrul social-creștin construit de preotul Gheorghe Loghinoaia pentru bătrânii singuri. Medicii și asistentele fac vizite zilnice, în cadrul cărora îi consultă pe toți beneficiarii acestui centru.

Este vorba de cei 70 de vârstnici care nu au fost infectați cu agentul patogen COVID-19.

Căminul s-a transformat într-un focar de coronavirus, la sfârșitul lunii aprilie peste 60 de beneficiari ai așezământului fiind depistați pozitiv. Aceștia au fost transferați pe rând la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Cei șase medici și asistente sunt constituiți în două echipe care lucrează în schimburi. Ei supraveghează starea de sănătate a bătrânilor și decid ce este de făcut în cazul în care se îmbolnăvesc sau prezintă simptome medii sau grave.

Consultațiile la centrul din Bogdănești au fost cerute de medicul epidemiolog Manuela Trifan, directorul interimar DSP Suceava, care a solicitat sprijin conducerii Spitalului Municipal Fălticeni.

Grija principală este ca vârstnicii rămași la așezământ să nu se infecteze cu noul coronavirus.

Personalul unității sanitare vine echipat corespunzător la fiecare consultație. Vizitele medicale se fac doar în combinezoane de protecție, medicii și asistente purtând atât viziere, măști, cât și mănuși.

Din echipa desemnată să facă evaluările de sănătate fac parte doi medici infecționiști, două asistente și două cadre CPCIN (Compartiment de supraveghere, prevenire şi control al infecțiilor nosocomiale).

Starea de sănătate a vârstnicilor așezământului din Bogdănești va fi monitorizată zilnic în următoarele două săptămâni. De la începutul evaluărilor medicale și până acum nu au fost depistate noi cazuri de coronavirus.

ȘTIRI