Șapte elevi olimpici și trei profesori din Fălticeni și Preutești au fost premiați de CJ SuceavaEducație

Șapte elevi olimpici și trei profesori din Fălticeni și Preutești au fost premiați de CJ Suceava

       Accesări: 2173

Recompense financiare la final de an. Elevii cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale și internaționale au fost premiați joia trecută de Consiliul Județean Suceava. Autoritățile i-au premiat pe 19 decembrie și pe profesorii îndrumători.

Din zona Fălticeni, șase elevi din Fălticeni și unul din Preutești au fost răsplătiți pecuniar pentru rezultatele obținute în competițiile de anvergură.

De la Colegiul Național „Nicu Gane” au fost premiate Lavinia Vultur și Simina Buculei pentru locul I și II la Olimpiada Națională de Istorie și Lavinia Gherman pentru locul II la Olimpiada Națională de Economie.

De la același colegiu au fost premiați Irina Toma și Iurie Vîrlan, ambii reușind să își adjudece locul III la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă.

Un alt elev olimpic, Liviu Conicov, de la Colegiul „Vasile Lovinescu”, a fost recompensat pentru locul III la Olimpiada de discipline tehnologice.

Narcis Axinia de la Școala Gimnazială Preutești a fost premiat pentru locul I la Olimpiada de Educație Tehnologică.

Autoritățile județului Suceava au decis să ofere 500 de lei pentru locul I la olimpiada națională, 400 de lei pentru locul II și 300 de lei pentru locul III.

Au fost premiați și elevii olimpici internaționali cu premii cuprinse între 700 și 10.000 de lei.

64 de elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale și alți 200 de elevi cu premii I la olimpiade județene au fost premiați anul acesta de Consiliul Județean Suceava.

Printre premianți s-au numărat profesorii Marcela Turcu (Școala Gimnazială Preutești) și Anișor Vasiliu Colegiul Național „Nicu Gane”) care au avut elevi cu premiul I la olimpiada națională.

Un alt premiu în bani i-a revenit profesorului Petru Crăciun (Palatul Copiilor Suceava) care și anul acesta a reușit să aducă Românei medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, obținută de elevul David Turturean.

Fondul total de premiere s-a ridicat la 112.000 de lei.

Elev David Turturean și Profesor Petru Crăciun
Elev Axinia Narcis și Profesoara Marcela Turcu
Eleva Lavinia Vultur, profesorul Anișor Vasiliu, eleva Simina Buculei
irina Toma
Liviu Conicov
Lavinia Gherman

ȘTIRI