Astăzi este Târgul caritabil de Crăciun „Iarmaroc cu Oameni Buni”. Fălticenenii pot dona pentru copiii nevoiașiActualitate

Astăzi este Târgul caritabil de Crăciun „Iarmaroc cu Oameni Buni”. Fălticenenii pot dona pentru copiii nevoiași

       Accesări: 1901

Faptele bune nu ne costă mai mult decât un gând și o bucățică din timpul fiecăruia. Gândul bun și timpul frumos sunt doar două din coordonatele proiectului „Iarmaroc cu Oameni Buni”, un târg caritabil inițiat de Cristina Scutaru și Dana Climent, destinat strângerii de fonduri pentru copiii nevoiași. Ideea inedită a prins la public, le-a motivat pe cele două mămici din Fălticeni să continue cu o nouă inițiativă.

La prima ediție, desfășurată în noiembrie, vizitatorii au putut cumpăra bunătăți de casă, tot felul de obiecte de uz casnic, dar și haine.

Localnicii au fost întâmpinați atunci cu băuturi calde și muzică folk.

În pragul sărbătorilor de iarnă, târgul revine în comunitatea locală, cu și mai multe bunătăți, ateliere de creație, pictură facială și, de data aceasta, cu multe jucării, ornamente și colinde.

Astăzi, 22 noiembrie, Iarmarocul cu Oameni Buni are o ediție de Crăciun. Acesta se desfășoară în fața Primăriei Fălticeni, începând cu ora 11.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„În proiectul pentru strângere de fonduri pentru copilașii nevoiași, numit sugestiv „Iarmaroc cu Oameni Buni”, am adunat oameni, gânduri, viață, întâmplări, emoții, zâmbete, tremur, bine, lacrimi, îmbrățișări și experiențe nemaipomenite. Deși, la început, am învățat că dăruirea nu constă doar în bani, iar visele nu doar în vise”, au scris inițiatoarele pe pagina târgului caritabil. „Aflăm atâția oameni minunați, cu suflete imense, încât ne întrebam cum să ducem demne frumosul mai departe? Îl ducem cum putem. Cu voi alături, cu sufletele pline și cu zâmbetul pe buze, în bucuria ca Fălticeniul chiar găzduiește o comunitate extraordinară! Din ea facem parte, de aceea vă rugăm…hai să ne bucurăm de binele pe care îl avem și, dacă putem, hai sa-l ducem mai departe!”

Organizatorii, sprijiniți de un grup de prieteni, tineri familiști, au pregătit și un atelier pentru personalizarea cănilor.

Fălticenenii pot cumpăra pe alese de la târgul caritabil. Banii strânși în urma acestei acțiuni vor ajunge la familiile nevoiașe.

La prima ediție, donațiile strânse la iarmaroc au ajuns la aproximativ 6.000 de lei. Banii au ajuns la trei familii din Fălticeni, Slatina și Baia.

Cristina și Dana îi așteaptă pe toți oamenii de bine la iarmaroc, comunitatea fălticeneană demonstrând de fiecare dată că este solidară cauzelor umanitare.

ȘTIRI