Polițiștii au prins în comuna Vulturești un alt șofer beat criță. Alcoolemie de 1,00 mg/l în aerul expiratRural

Polițiștii au prins în comuna Vulturești un alt șofer beat criță. Alcoolemie de 1,00 mg/l în aerul expirat

       Accesări: 1439

Polițiștii nu se plictisesc deloc în aceste zile premergătoare sărbătorilor de iarnă. Agenții Biroului Rutier Fălticeni întocmesc zi de zi câte un dosar penal pentru șoferii prieteni cu alcoolul. Anul acesta s-ar putea încheia cu un număr record de cazuri cu conducători auto băuți, depistați în traficul rutier.

Ultimul „exemplar” a fost prins pe un drum comunal din satul Pleșești.

Sâmbătă după-amiaza, patrula din cadrul Secției Poliție Rurală Preutești l-a oprit pentru un control de rutină pe un șofer care conducea un autoturism Dacia 1300.

La momentul prezentării documentelor, oamenii legii au simțit halena alcoolică emanată de șofer. L-au verificat cu etilotestul, iar rezultatul avea să spună totul despre „fericirea” care i se citea pe chip.

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, domiciliat în satul Jacota, comuna Vulturești, era beat criță.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Etilotestul a indicat un rezultat de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică de două ori și jumătate peste limita de alcoolemie care se ia în calcul pentru zona de infracțiune (0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Șoferul a fost însoțit la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul din comuna Vulturești are acum un dosar penal.

Polițiștii i l-au întocmit pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

ȘTIRI