Săptămână plină de reușite și satisfacții pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”Educație

Săptămână plină de reușite și satisfacții pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”

       Accesări: 1699

Primăvară se încheie cu performanțe frumoase. Trei concursuri județene și premii nenumărate este bilanțul săptămânii trecute pentru elevii și cadrele didactice ale Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”. Munca asiduă, dorința elevilor de a se întoarce victorioși de la competițiile la care au participat și buna pregătire ce le-a fost asigurată de către profesorii îndrumători au însemnat noi diplome și premii obținute în doar câteva zile de elevii claselor de învățământ tehnologic.

Astfel, concursul județean „Stil și eleganță”, organizat de Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu”, din Dumbrăveni a adus primele premii din săptămâna recent încheiată.

Este vorba despre premiul I obținut de eleva Maria-Magdalena Huza și de mențiunea I, care i-a fost acordată Marinei Huza, ambele eleve în clasa a XI-a G, profilul Tehnician produse vestimentare, coordonate de prof. Ionela Scripcă și prof. dr. ing. Mariana-Silvia Țuca.

Elevele au prezentat în concurs două ținute gândite și realizate integral în atelierul școală al Colegiului, sub stricta îndrumare a celor două cadre didactice coordonatoare.

Pornind de la ideea că trecutul reprezintă cea mai puternică sursă de inspirație, oferind posibilitatea de a călători în timp, la origini, și de a interpreta motive specifice, cele două eleve împreună cu profesoarele care le-au pregătit pentru concurs au creat mai multe articole vestimentare, frumos ornamentate cu cusături de mână, modele unice, elegante și de un bun gust indiscutabil.

Mahanu Design

Sunt ținute în care se regăsește nu doar talentul și îndemânarea elevelor și ale celor doua cadre didactice, ci mai ales sufletul lor, pasiunea cu care au realizat aceste cusături specifice portului popular românesc.

La fel de importantă a fost și participarea la Olimpiada intitulată „Meșteșuguri artistice tradiționale”, faza județeană, unde elevele Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, coordonate de profesoarele Ionela Scripcă și Geanina Stanciu s-au prezentat extraordinar de bine.

Pasionate de tot ceea ce înseamnă meșteșuguri tradiționale, participantele din partea Colegiului au prezentat produse realizate de ele atât în timpul pregătirii pentru concurs cât și la orele de instruire practică.

Istețe și bine instruite, dornice de afirmare și de premii dar și extrem de competitive, elevele au reușit să se întoarcă de la această Olimpiadă cu un buchet de premii: locul I – Maria Amariei (cl. XI-G) și Maria Moldoveanu (cl. X) și locul al II-lea – Parmena Rusu (cl.XI-G)

De asemenea, un alt concurs extrem de important, la care, de data aceasta Colegiul a avut reprezentanți de la toate profilurile și specializările tehnologice a fost cel intitulat „O meserie pentru fiecare”, ce s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava.

Solicitant atât din punct de vedere al materiei ce a trebuit pregătită și asimilată de elevi pentru a putea face față probei scrise, dar și din punct de vedere al probei practice, concursul a fost punte de încercare atât pentru elevii participanți cât și pentru profesorii care i-au pregătit.

Rezultatele, însă, au fost pe măsura eforturilor depuse, fiecare dintre competitori obținând punctaje foarte bune. La domeniul Turism și Alimentație au participat patru elevi: Alexandra Manea (cl.IX), Maria Gălușteanu (cl.IX), Alexandra-Ioana Acatincăi (cl.X) și Alexandru Gabriel (cl.X), coordonați de profesorii: Marineta Murărescu, Elena-Daniela Avădănei, Andrei-Cosmin Amănioaiei, Simona-Liliana Manole și Cornelia Cotun.

Pentru domeniile Electronică și Automatizări, respectiv Electromecanică au participat elevii Cezar-Gabriel Dumitrache și Manoliu Flavian (cl.IX), Giovani-Florin Bratu și Mihai-Cosmin Gherasim (cl.X), Cristian Oiaga și Constantin Cora (cl.IX) instruiți de profesorii Elena Savu, Daniela-Elena Onuțu, Samuel Dumbravă, Mioara Pădurariu și Traian Bălănoaei.

La domeniul Textile, ambele grupe participante au obținut locul I, iar participanții au fost: Ioana-Denisa Drîngu, Valentina Baltag (cl.IX), coordonați de prof. Ionela Scripcă și prof. dr. ing. Mariana-Silvia Țuca, dar și elevele Marina Parasca și Denisa-Iulia-Ioana Mateș (cl.X), pregătite de profesoarele Laura Natu și Geanina Stanciu.

ȘTIRI