Accesări: 328

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, două avertizări meteorologice care vizează şi judeţul Suceava.

Până marţi, 25 august, la ora 23, este în vigoare o atenţionare Cod galben.

În sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, astăzi, între orele 12.00-23 va fi în vigoare o atenţionare Cod portocaliu care va afecta zona de munte a judeţului Suceava.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

ȘTIRI