Sala Sporturilor din comuna Cornu Luncii va fi inaugurată duminică. Obiectivul intră oficial în circuitul școlarRural

Sala Sporturilor din comuna Cornu Luncii va fi inaugurată duminică. Obiectivul intră oficial în circuitul școlar

       Accesări: 1379

Eveniment așteptat de elevi, profesori și autorități locale. Cea mai modernă sală de sport din județul Suceava va fi inaugurată la sfârșitul acestei săptămâni în comuna Cornu Luncii. Obiectivul este finalizat încă de anul trecut, însă perioada pandemiei nu a fost considerată potrivită pentru organizarea unei deschideri oficiale.

Sala Sporturilor din Brăiești este construită după un proiect tip și este un obiectiv destinat practicării mai multor sporturi de masă, dar și desfășurări orelor de educație fizică în condiții de deosebite.

Investiția, ce se ridică la aproximativ 8 milioane de lei, aparține Companiei Naționale de Investiții și s-a materializat, după ce proiectul primarului Gheorghe Fron a primit undă verde pentru finanțare.

Festivitățile de inaugurare vor avea loc duminică, 15 mai, în prezența mai multor invitați.

Edilul comunei Cornu Luncii susține că Sala Sporturilor din Brăiești este un reper pentru infrastructura școlară și, în același timp, un proiect de suflet.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Elevii și profesorii merită cele mai bune condiții.

Investițiile în educație au fost și rămân o prioritate pentru Primăria Comunei Cornu Luncii, iar Sala Sporturilor din Brăiești este dovada cea mai bună.”, a spus edilul Gheorghe Fron.

„Suntem bucuroși să inaugurăm această investiție deosebită, realizată cu multă muncă și efort.

Este un proiect de suflet, la care am ținut foarte mult să-l avem în comuna noastră. Sala Sporturilor din Brăiești este o bijuterie pentru structura școlară, un proiect deosebit din toate punctele de vedere.”

Festivitatea de inaugurare va debuta cu o slujbă de sfințire oficiată de un sobor de preoți.

Serviciul religios va fi urmat de mai multe alocuțiuni și discursuri ale oficialităților și invitaților.

Programul mai include un meci de fotbal între echipele școlilor din comună. În program figurează și un antrenament demonstrativ de arte marțiale.

Gheorghe Fron este convins că Sala Sporturilor din Brăiești va fi în centrul atenției organizatorilor de competiții județene, regionale și naționale, date fiind condițiile deosebite pe care le oferă.

Gheorghe Fron, primarul Comunei Cornu Luncii s-a declarat încântat de proiect pe care l-a catalog ca „de excepție” sub toate aspectele: calitatea lucrării, eficiența și beneficiile aduse de acest obiectiv.

Sală cu 180 de locuri și dotări deosebite

Sala sporturilor din Brăiești dispune de tribune cu 180 de locuri fiind cea mai mare sală de acest construită în județul Suceava. Suprafața de joc este realizată dintr-un material cauciucat, de ultimă generație, cu rol aderent și protector (amortizant).

Aici pot fi practicate sporturi de masă precum handbal, volei, baschet și fotbal.

Condițiile oferite de Sala sporturilor sunt la superlativ.

Obiectivul dispune de tot ceea ce ar trebui să aibă o sală de sport ultramodernă: vestiare pentru elevi și profesori, dușuri și grupuri sanitare. Pereții sunt căptușiți cu un material special din PVC.

Construită pe o structură metalică, sala este dotată cu un sistem de iluminat cu eficiență energetică ridicată.

ȘTIRI