Sală de sport ultramodernă pentru Școala „Ion Irimescu”. Autoritățile locale vor finanța integral proiectulEducație

Sală de sport ultramodernă pentru Școala „Ion Irimescu”. Autoritățile locale vor finanța integral proiectul

       Accesări: 797

Proiect nou pentru elevii din municipiu. Infrastructura școlară din Fălticeni rămâne una dintre prioritățile administrației locale și în anul 2022. Primarul Cătălin Coman a anunțat recent planul de investiții, unele dintre acestea urmând să fie implementate în mediul educațional.

Lista include atât grădinițe, școli, cât și colegii.

Printre beneficiare va fi și Școala Gimnazială „Ion Irimescu” care figurează în programul finanțărilor din acest an cu o nouă sală de sport.

Unitatea de învățământ dispune de un spațiu impropriu ca dimensiuni și facilități, pentru desfășurarea orele de educație fizică și sport. Actuala sală va fi demolată, pe locul acesteia urmând să fie ridicată una nouă, de dimensiuni mult mai mari.

Modelul va fi cel aplicat la celelalte școli din oraș.

Mahanu Design

Investiția va fi derulată timp de 24 de luni.

„Necesitatea și oportunitatea acestui proiect este justificată de faptul că, școala deține o sală de sport mică, aflată într-o stare avansată de degradare. Construirea unei noi săli de sport este necesară în vederea efectuării în bune condiții a activităților sportive.”, a explicat primarul Cătălin Coman. „Prin acest proiect se propune îmbunătățirea infrastructurii învățământului școlar în concordanță cu obiectivele generale ale Strategiei de Dezvoltare Locală a municipiului Fălticeni. Crearea unei infrastructuri sportive de calitate și a unei culturi a sportului prin unitate, solidaritate, etică și excelență, reprezintă un fundament pentru o populație mai sănătoasă și bază de selecție pentru sportul de performanță.”

Sala de sport va permite practicarea mai multor sporturi de masă și va fi construită integral pe structură metalică. La fel ca și la celelalte școli, suprafața de joc va fi realizată din tarchet.

Elevii și profesorii vor avea vestiare, iar în incintă va fi amenajat un spațiu pentru materiale didactice. Noua sală de sport va avea sisteme eficiente de încălzire și iluminat, confortul termic fiind asigurat și de panourile umplute cu spumă poliuretanică.

Valoarea proiectului se ridică la 3,1 milioane de lei. Investiția va fi suportată integral din bugetul municipiului Fălticeni.

Până acum au realizate documentele pe parte de proiectare care au costat peste 110.000 lei. Investiția se va derula în două etape, anul acesta urmând să fie realizate lucrări de 1,99 milioane de lei, iar în anul 2023 lucrări în valoare de 1 milion de lei.

Școala Gimnazială „Ion Irimescu” a beneficiat de alte două investiții în ultimii trei ani. Construirea primei cantine școlare din Fălticeni, proiect pilot la nivel județean, și un alt proiect prin care clădirea școlii a fost modernizată și reabilitată integral.

ȘTIRI