S-a închis primul restaurant din Fălticeni. Antreprenorul Claudiu Amariei: Sănătatea are prioritateActualitate

S-a închis primul restaurant din Fălticeni. Antreprenorul Claudiu Amariei: Sănătatea are prioritate

       Accesări: 12771

Mediul privat ia primele măsuri anti-coronavirus. Un antreprenor din Fălticeni a decis să-și închidă afacerile pentru următoarele două săptămâni. Restaurantul Ventus și magazinul de birotică și copiere documente Ventus Copy Center și-au sistat activitatea începând de sâmbătă, 14 martie.

Afacerile aparțin antreprenorului Claudiu Amariei care vrea să transmită un semnal mediului local privat.

Gândită în scop preventiv, măsura are un caracter temporar, însă aceasta ar putea fi extinsă în funcție de evoluția situației din oraș.

Claudiu Amariei afirmă că va ține cont și de deciziile care se iau de către autoritățile centrale și locale pentru că își dorește un climat de normalitate.

Omul de afaceri mai spune că în ultimul timp s-a gândit serios să ia această decizie, deoarece consideră sănătatea cea mai importantă.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Având în vedere evoluțiile recente ale răspândirii virusului COVID – 19, precum și măsurile preventive adoptate la nivel național, în calitate de asociat unic al Ventus Company S.R.L., proprietar al afacerilor Ventus Ristorante & Ventos Copy Center, am luat decizia de a ne închide porțile pentru o perioadă de minim două săptămâni, începând cu data de 15 martie 2020.”, ne-a declarat omul de afaceri fălticenean. „Chiar dacă ne dorim să oferim în continuare servicii de calitate clienților noștri, considerăm că sănătatea are prioritate. Doar prin autoizolare putem evita răspândirea virusului secolului 21.”

Claudiu Amariei

În această perioadă restaurantul va sista și serviciul de livrări la domiciliu.

Omul de afaceri i-a îndemnat și pe ceilalți antreprenori să ia măsurile necesare ce se impun în această situație de criză.

Ventus Company are 20 de angajați, iar aceștia vor fi plătiți pentru zilele cât vor sta acasă.

Potrivit datelor furnizate de DSP Suceava, la momentul de față nu sunt cazuri confirmate de coronavirus la Fălticeni. Peste 100 de localnici au revenit în ultima perioadă din Italia.

Conform procedurilor în vigoare, persoanele venite din localitățile și regiunile aflate în zona galbenă și roșie sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu timp pe 14 zile.

O măsură similară au luat și administratorii magazinului Anotimp.

Începând de sâmbătă, unitatea este închisă temporar.

Elena Bordei și Viorica Amariei au anunțat că magazinul nu va fi deschis în următoarele două săptămâni. Angajații vor fi plătiți pentru perioada cât vor sta acasă.

ȘTIRI