Rezultate frumoase pentru trei eleve de la Colegiul „Nicu Gane”. Au încheiat olimpiadele naționale pe locul III. Printre reușite se află și un premiu de onoareEducație

Rezultate frumoase pentru trei eleve de la Colegiul „Nicu Gane”. Au încheiat olimpiadele naționale pe locul III. Printre reușite se află și un premiu de onoare

       Accesări: 4789

Un buchet de reușite la final de competiție școlară. Trei eleve de la Colegiu Național „Nicu Gane” întregesc seria rezultatelor frumoase obținute la olimpiadele școlare de anul acesta. Andreea Pinticaru, Alexandrina Grubi și Alexia Nastase au dus mai departe prestigiul unității de învățământ fălticenene prin participarea lor la etapa națională.

Ele au concurat cu cei mai buni elevi din țară la disciplinele geografie, limba rusă și fizică.

Elevele și-au trecut în cont, pe lângă experiența unică de la acest concurs de cunoștințe, rezultate care le onorează atât pe ele, cât pe profesorii îndrumători.

Olimpiadele naționale s-au desfășurat după doi ani de pauză, iar toate cele trei reprezentante ale Colegiului Național „Nicu Gane” au fost la prima lor participare, la etapa națională.

Andreea Pinticaru, din satul Manolea, a obținut locul al treilea la Olimpiada Națională de Geografie, cu 93,75 de puncte, Alexandrina Grubi (Republica Moldova) a câștigat locul al treilea la Olimpiada Națională de Limba Rusă, cu 94 de puncte, în timp ce Alexia Nastase, din Fălticeni, a primit Diploma de Onoare la Olimpiada Națională de Fizică.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Îndrumătorii elevelor olimpice sunt profesori cu rezultate deosebite și în alte ediții ale olimpiadelor naționale: profesor doctor Marcel Porof (geografie), profesoara Valentina Nazarov (limba rusă), profesor Marcel Ciuruș (fizică).

Impresiile după experiențele de nivel olimpic

Andreea Pinticaru

Participarea la olimpiada națională de geografie a fost o experiență nouă pentru mine, mai ales că a fost prima mea vizită la București. Persoanele pe care le-am întâlnit au fost toate deosebite în felul lor, ajutându-mă să mă dezvolt și să mă maturizez.

Cele două probe pe care le-am susținut nu au avut o dificultate foarte mare în opinia mea, rezultatele pe care le-am avut, oferindu-mi locul III în clasamentul olimpicilor naționali ai clasei a XI-a.

În viitor sper la rezultate și mai bune!

Țin să-i mulțumesc domnului meu profesor îndrumător, Marcel Porof, pentru răbdarea și încrederea pe care mi-a acordat-o. De asemenea și doamnei profesor Daniela Baltaru, care a însoțit lotul Sucevei la București, pentru susținerea și grija pe care a avut-o pentru noi în timpul șederii în Capitală.

Profesor Marcel Porof

Consider că a fost un concurs frumos și așteptat. După o pauză de doi ani a fost dificil sa construiești o strategie de concurs optimă.

Pentru noi au fost două luni de munca intensă, de interacțiune directă, mai multă decât a fost în ultimii doi ani.

Efortul a meritat deplin, la fel ca bucuria revederii, dar și rezultatul obținut de Andreea. Subiecte frumoase, interesate, solicitante.

Felicitări, Andreea!

Eleva Andreea Pinticaru – Locul III – Olimpiada Națională de Geografie Profesor Marcel PorofÎndrumător

Alexandra Grubi

„Limba rusă mereu mi-a deschis noi orizonturi, unul dintre ele fiind Olimpiada națională, la care am participat cu multă încredere în sine și pregătire care a dat roade, datorită doamnei profesoare Valentina Nazarov.

A fost o experiență de neuitat, unde am reușit să dau dovadă de perseverență și mi-a oferit ocazia de a mă afirma și aș participa din nou, cu noi forțe și cunoștințe.

Am simțit presiunea timpului care pare ca zboară și a prestigiului membrilor comisiei, în mare parte profesori universitari, care au ridicat concursul la nivel academic.

Aș dori ca această experiență frumoasă să o repet și în anii următori. Sunt foarte fericită și mândră că am reprezentat cu succes Colegiul Național „Nicu Gane”.

Profesoara Valentina Nazarov

„Consider participarea la etapa națională o încununare a seriozității și muncii susținute, concurența a fost acerbă, deoarece nivelul C1 este deținut, de obicei, de elevi din clasele a XI-a și a XII-a.

Așadar, faptul că a reușit să obțină Premiul al III-lea este cu adevărat meritoriu.

Experiența parcursă e definită de către Alexandrina ca fiind plină de momente emoționante, tensionată și marcantă.”

Eleva Alexandrina Grubi – Locul III – Olimpiada Națională de Limba Rusă Profesor Valentina NazarovÎndrumător

Alexia Nastase

Olimpiada Națională de Fizică a fost o experiență inedită, la care mă bucur că am participat, deoarece am avut ocazia să cunosc cei mai buni elevi de la aceasta disciplină și, de asemenea, să descopăr ce înseamnă cu adevărat o competiție.

Sub îndrumarea domnului profesor Marcel Ciuruș am reușit să obțin Diploma de onoare.

Având două probe ingenioase, cea experimentală și cea teoretică, ne-au fost puse la încercare cunoștințele și, cu emoții, am dat tot ce am putut.

Profesor Marcel Ciuruș

„După o vacanță de două săptămâni, elevii au revenit la școală. O parte dintre ei s-au reîntors cu bucurie de la etapele naționale ale diferitelor olimpiade școlare. În această situație se află și eleva Alexia Nastase, din clasa a IX-a, care s-a întors de la Olimpiada Națională de Fizică, desfășurată la Bacău.

Pasiunea ei pentru fizică, stăruința, naturalețea și seriozitatea cu care s-a pregătit pentru această competiție a dat roade, fiind distinsă cu Diploma de onoare, de către Societatea Română de Fizică.

Această frumoasă experiență a făcut-o pe Alexia să-și dea seama, că deși ceea ce obții prin atingerea obiectivelor propuse contează, mult mai important este ce devii în urma realizării acestor obiective.”

Eleva Alexia Nastase – Diploma de Onoare – Olimpiada Națională de Fizică Profesor Marcel CiurușÎndrumător

ȘTIRI