Accesări: 1932

Contextul epidemiologic continuă să fluctueze în zona Fălticeni. După o perioadă de restricții, comuna Dolhești iese din scenariul galben. CJSU a decis marți, 2 martie, ridicarea măsurilor impuse în ultimele 14 zile, în această localitate, dar și stabilirea unui set unitar de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava.

Restricțiile pentru Dolhești au intrat în vigoare pe 16 februarie și își încetează aplicabilitatea din 2 martie. Rata de infecție la această dată este de 0,79.

Într-o altă localitate din zona Fălticeni vor fi reluate restricțiile specifice scenariului galben.

Comuna Horodniceni va intra în acest scenariu începând de joi, 4 martie, ora 0.00, pentru o perioadă de 14 zile. Incidența cazurilor de infecție este de 1,67 la mia de locuitori.

Restricțiile din perioada scenariului galben

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

a) Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
b) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;
c) Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00-23:00;
d) Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;
e) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Măsurile aplicate vor fi în vigoare până pe 17 martie, la ora 24.00.

Trei comune cu zero cazuri

La începutul lunii martie, zona Fălticeni se află preponderent pe scenariul verde.

Excepție fac orașul Liteni (1,76) și comuna Horodniceni (1,67).

Localitățile cu zero cazuri sunt comunele Drăgușeni, Hârtop, Preutești și Slatina.

Cele mai mici rate de incidență, în localitățile cu cazuri confirmate pozitiv, sunt Mălini (0,13), Dolhasca (0,17), Vadu Moldovei (0,22) și Forăști (0,22).

Scenariu verde pentru Fălticeni

Pentru municipiul Fălticeni se menține scenariul verde. Rata de infecție a coborât până la 1,09, după ce în ultimele trei zile incidența cazurilor era de 1,12.

Pentru restul elevilor, care studiază la unitățile de învâțământ fălticenene, să revină în sălile de curs, rata de infecție trebuie să coboare sub 1 mia de locuitori.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 19.096 de persoane declarate vindecate de coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 155.531.

Până la data de 1 martie 2021 s-au vaccinat împotriva noului coronavirus peste 21.000 de persoane cu o doză și peste 16.000 cu două doze.

ȘTIRI