Proiect pentru construirea unui parc acvatic în Fălticeni. Investiție plănuită lângă Baza de agrement „Nada Florilor”Local

Proiect pentru construirea unui parc acvatic în Fălticeni. Investiție plănuită lângă Baza de agrement „Nada Florilor”

       Accesări: 3493

Investițiile în segmentul de agrement vor continua și pe viitor. După construirea Complexului de agrement „Nada Florilor” și a Parcului de Aventură, autoritățile locale au un nou proiect destinat să dezvolte turismul. Industria timpului liber a generat surse de venit la bugetul municipal, pe care administrația locală vrea să le sporească.

La kilometrul zero al agrementului local este plănuit primul parc acvatic din Fălticeni și din județul Suceava.

Investiția urmează să prindă contur pe iazului Șomuz, proiectul urmând să completeze oferta din spațiul turistic „Nada Florilor”.

Obiectul va face parte din lista de proiecte pregătite de primarul Cătălin Coman pentru perioada 2020-2024.

„Vorbim de un proiect nou: un parc acvatic pe apă. Este o noutate pentru Fălticeni și pentru județul Suceava.”, afirmă primarul Coman. „Un astfel de parc am văzut la o sesiune de perfecționare „Smart City”. Fălticeniul va avea și o zonă de agrement acvatică”.

Cătălin Coman consideră că proiectul este unul foarte atractiv și benefic pentru zona de agrement din Fălticeni.

Investiția va fi realizată după soluționarea problemelor privind situația proprietății și posesiei care privește iazul Șomuz.

Edilul este optimism în ceea ce privește găsirea unei căi de colaborare cu proprietarii pentru implementarea investiției .

Parcul acvatic va fi un parc plutitor bazat pe elemente gonflabile care intră în alcătuirea unor trasee cu grade de dificultate diferită. Accesul se va face de pe un ponton lateral, .

Cătălin Coman afirmă că au fost începute demersurile necesare și se lucrează deja la caietele de sarcini. Autoritățile locale vor să atragă fonduri europene pentru finanțarea proiectului.

Primarul municipiului Fălticeni vrea ca parcul să fie deschis pentru public în vara anului viitor. El mai spune că viitoarea investiție va fi un pol de atracție pentru zona Fălticeni.

ȘTIRI