Accesări: 4615

Noi cazuri de coronavirus în mediul școlar local. Un elev și un cadru didactic din Fălticeni au fost depistați pozitiv, numărul persoanelor infectate ajungând la șapte. Săptămâna trecută, toată conducerea Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, directoarea, două directoare adjunct și un profesor de informatică s-au infectat cu agentul patogen.

Al cincilea cadru didactic depistat pozitiv este o învățătoare de la Școala „Ioan Ciurea”. Potrivit purtătoarei de cuvânt din cadrul DSP Suceava, Gabriela Băncilă, cadrul didactic are simptome ușoare și urmează procedura stabilită privind internarea în spital pentru primele 48 de ore.

Alt caz a fost confirmat și la Colegiul Național „Nicu Gane”. O clasă a intrat în carantină, deoarece un elev din clasa a XI-a a fost depistat pozitiv.

Colegii acestuia au intrat în contact cu el, înainte de începerea anului școlar. Aceștia s-au întâlnit dimineață, în curtea școlii, pentru predarea manualelor.

Conducerea colegiului a luat decizia ca elevii din această clasă să înceapă cursurile, după scenariul roșu, cu predare de la distanță, timp de 14 zile.

Un alt elev din Fălticeni, înscris la ciclul primar, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Reprezentanții DSP Suceava nu au menționat școala la care este înscris elevul confirmat pozitiv.

Cei doi elevi depistați pozitiv au 6 și, respectiv, 16 ani.

La momentul actual nu sunt cazuri confirmate de coronavirus în zona Fălticeni, mai precis în școlile din mediul rural.

ȘTIRI