Un nou proiect lansat de administrația locală. Locuințe ultraeficiente energetic pentru tinerii din FălticeniLocal

Un nou proiect lansat de administrația locală. Locuințe ultraeficiente energetic pentru tinerii din Fălticeni

       Accesări: 527

Un nou demers edilitar prinde contur la nivel local. Locuințele ultra-eficiente energetic sunt pe agenda autorităților fălticenene, care se aliniază treptat la tendințele actuale în materie de mediu. Spațiile locative sunt destinate tinerilor din comunități vulnerabile și fac subiectul unui proiect de hotărâre aprobat de consilierii locali.

În altă ordine de idei, documentul este prima etapă în procesul construirii unui nou bloc cu apartamente cu un consum foarte redus de energie.

Proiectul, inițiat de primarul Cătălin Coman, este depus pentru obținerea finanțării în cadrul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

Investiția propusă este un proiect din categoria locuințelor de tip NZEB Plus, cu eficiență energetică ridicată.

Blocul va avea garsoniere și apartamente cu două camere, acesta urmând să fie construit, după aprobarea finanțării și încheierea licitației, pe strada Armatei, lângă actualul sediu APIA.

Aici va fi construit și un bloc pentru specialiștii din sănătate.

Costurile estimate ale spațiilor locative se ridică la 5,66 milioane de lei fără TVA, fondurile urmând să fie asigurate din bugetul PNRR.

Autoritățile locale vor contribui cu plata documentațiilor aferente proiectului și cele privind asigurarea utilităților.

Locuințele ultra-eficiente NZEB Plus, pentru tineri, sunt proiecte realizate de specialiști și, ca și în cazul blocurilor ANL, vor fi realizate după un model agreat la nivel ministerial.

Detaliile acestui proiect pot fi citite aici.

ȘTIRI