Programul Rabla pentru electrocasnice s-a amânat din cauza instabilităţii securităţii ciberneticeActualitate

Programul Rabla pentru electrocasnice s-a amânat din cauza instabilităţii securităţii cibernetice

       Accesări: 401

Anunţat cu surle şi trâmbiţe, debutul programului Rabla pentru Electrocasnice, care trebuia să înceapă marţi, 15 decembrie, la ora 12.00, a fost amânat.

Aflăm acest lucru din anunţul publicat astăzi pe pagina web a Administraţiei Fondului de Mediu.

Este invocată instabilitatea securităţii cibernetice în cazul aplicaţiei care trebuie să gestioneze procesul de încriere a persoanelor care doresc să se încrie în program.

Aşadar, momentan pagina web electrocasnice.afm.ro nu poate fi accesată şi nu este anunţată o dată certă pentru debutul programului.

„Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, se arată în anunţul Administraţiei Fondului de Mediu.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

De astăzi, persoanele fizice ar fi trebuit să se înscrie în Programul Rabla pentru Electrocasnice, prin intermediul unei aplicații informatice disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro și la secțiunea programului: https://electrocasnice.afm.ro/.

Potrivit anunţului iniţial, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, astfel:

300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;

400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

200 lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

500 lei pentru laptopuri;

300 lei pentru tablete.

ȘTIRI