Programul Rabla pentru electrocasnice s-a amânat din cauza instabilităţii securităţii ciberneticeActualitate

Programul Rabla pentru electrocasnice s-a amânat din cauza instabilităţii securităţii cibernetice

       Accesări: 417

Anunţat cu surle şi trâmbiţe, debutul programului Rabla pentru Electrocasnice, care trebuia să înceapă marţi, 15 decembrie, la ora 12.00, a fost amânat.

Aflăm acest lucru din anunţul publicat astăzi pe pagina web a Administraţiei Fondului de Mediu.

Este invocată instabilitatea securităţii cibernetice în cazul aplicaţiei care trebuie să gestioneze procesul de încriere a persoanelor care doresc să se încrie în program.

Aşadar, momentan pagina web electrocasnice.afm.ro nu poate fi accesată şi nu este anunţată o dată certă pentru debutul programului.

„Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, se arată în anunţul Administraţiei Fondului de Mediu.

De astăzi, persoanele fizice ar fi trebuit să se înscrie în Programul Rabla pentru Electrocasnice, prin intermediul unei aplicații informatice disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro și la secțiunea programului: https://electrocasnice.afm.ro/.

Potrivit anunţului iniţial, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, astfel:

300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;

400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

200 lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

500 lei pentru laptopuri;

300 lei pentru tablete.

ȘTIRI