Procurorii DNA l-au reținut pe comisarul șef Florin Finiș. Trei infracțiuni de luare de mită. El ar fi primit direct sau prin intermediar sume între 70 de lei și 500 de euroActualitate

Procurorii DNA l-au reținut pe comisarul șef Florin Finiș. Trei infracțiuni de luare de mită. El ar fi primit direct sau prin intermediar sume între 70 de lei și 500 de euro

       Accesări: 3289

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 7 iulie 2021, a inculpatului Florin Valy Finiș, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, ofițer responsabil pe linie de înmatriculări auto în cadrul Compartimentului Înmatriculări și Evidență a Vehiculelor Rutiere și ofițer examinator auto, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe că în perioada 2018 – 2020, inculpatul Florin Valy Finiș, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

La data de 8 iulie 2021, inculpatul Florin Valy Finiș a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA menționează că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ȘTIRI