Primarul Petru Nistor revine în PSD. Edilul comunei Mălini vrea continuitate pentru proiecte și investiții mai ampleExclusiv

Primarul Petru Nistor revine în PSD. Edilul comunei Mălini vrea continuitate pentru proiecte și investiții mai ample

       Accesări: 3323

Anul preelectoral este pe final, iar unele schimbări încep să se producă în lumea politică. Partidele își reconfigurează echipa viitorilor candidați în speranța obținerii unui scor electoral cât mai bun. Zona Fălticeni, un fief al PSD, va avea câteva noutăți în acest sens, social-democrații căutând să-și consolideze pozițiile cu câteva de nume noi, dar și cu oameni cu experiență în administrația publică.

Una dintre surprizele finalului de an este Petru Nistor.

Primarul comunei Mălini va reveni în PSD, pentru viitoarea candidatură la alegerile locale din toamna anului 2024.

Plecarea actualului edil din PNL are motive întemeiate.

Petru Nistor le-a explicat în discuția cu jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni, unul din puținele interviuri pe care le-a acordat presei.

Edilul Petru Nistor are cinci mandate la activ, trei la PSD și două la PNL. Primarul comunei Mălini ar fi putut rămâne la PNL, dacă proiectele de dezvoltare depuse, pentru finanțare cu fonduri europene și guvernamentale, și-ar fi găsit soluționarea.

Este știut faptul că proiectele, oricât de bune ar fi, au nevoie și de susținere din partea demnitarilor județeni, deputați sau senatori, președinți de consilii județene sau secretari de stat.

Petru Nistor este nemulțumit de faptul că proiectele pe fonduri europene sau guvernamentale au rămas în „suspensie”, multe dintre acestea fiind implementate cu bani de la bugetul local.

Investițiile pentru modernizarea școlilor, drumurilor de interes, infrastructurii de apă și canalizare au ajuns să fie suportate din bugetul local, cu eforturi financiare considerabile.

„Pe mine mă interesează să dezvolt comuna Mălini. Pentru că, dacă ne dezvoltăm, atunci avem și bunăstare. Acesta este rostul meu ca primar, să atragem investiții, să modernizăm, să soluționăm eficient problemele comunității locale.”, a explicat Pentru Nistor. „Eu aici m-am născut, aici am crescut, aici am învățat și am decis să-mi întemeiez familia. Ca să ne putem dezvolta, avem nevoie de proiecte. Degeaba le facem, cheltuim bani pentru întocmirea lor, dacă ele nu-și găsesc finalitatea. Și sunt chestiuni care nu mai țin de primar sau de administrația locală.”

Edilul Petru Nistor pare să fi acumulat mai multe nemulțumiri, însă acesta n-a dorit să le explice punctual.

Comuna Mălini are de ceva timp statutul de stațiune turistică, ce presupune anumite standarde și investiții. La acest capitol, primarul localității s-a zbătut de unul singur.

El și-a propus să dezvolte mai pregnant acest capitol, al turismului, pentru a crește imaginea comunei, dar și venituri la bugetul local.

În acest sens, există câteva proiecte interesante, pe care și le dorește materializate, astfel încât comuna Mălini să profite la maximum de potențialul său turistic, de zestrea culturală și cea istorică și de cadrul natural pitoresc.

Petru Nistor afirmă răspicat că se întoarce în PSD pentru că „vrea să ducă mai departe proiectele începute, dar și pe cele noi, extrem de importante în contextul unei dezvoltări armonioase, care vor fi vor primi sprijinul necesar.”

El mai spune că își dorește ca numărul proiectelor, din fonduri europene și guvernamentale, să crească la nivel local, prin strategii destinate atragerii de noi investitori din mediul privat.

Petru Nistor susține că are garanții ferme din partea senatorului Ioan Stan că localitatea de la poalele Munților Stânișoarei va avea finanțările necesare pentru proiectele de anvergură.

Edilul comunei Mălini este cel care a câștigat cele cinci mandate de primar cu scoruri categorice, obținând între 85 și 92% din sufragii, asigurându-și totodată majoritatea absolută în Consiliul Local.

ȘTIRI