Tamponare în lanț la ieșirea din Fălticeni. Patru mașini au fost avariate. Autorul este un șofer de 73 de aniLocal

Tamponare în lanț la ieșirea din Fălticeni. Patru mașini au fost avariate. Autorul este un șofer de 73 de ani

       Accesări: 13405

Conducerea preventivă este deseori menționată ca etalon, atunci când condițiile de drum și aderența sunt precare. Nu toți șoferii sunt dispuși să apeleze la aceasta, și, din păcate, efectele negative își fac apariția. Un eveniment rutier, ce putea fi evitat, s-a produs vineri, 8 decembrie, pe raza municipiului Fălticeni, mai multe autoturisme fiind avariate.

Incidentul s-a produs pe strada Tudor Vladimirescu, aceasta fiind anunțat prin numărul unic 112.

Un șofer, în vârstă de 73 de ani, din comuna Hârtop, care conducea un autoturism Volvo, cu direcția de deplasare dinspre Preutești spre centrul orașului, pe fondul unui carosabil alunecos, nu a adaptat viteza de deplasare și pentru a evita autoturismul aflat în față, a tras de volan spre stânga, intrând pe contrasens.

Din acest motiv, autoturismul său a intrat în coliziune cu un autoturism Seat și, apoi, într-un alt autoturism Volkswagen.

După coliziunea cu cele două mașini, șoferul autovehiculului Volvo a acroșat încă un autoturism, al treilea, marca Ford.

Un echipaj al Poliției Rutiere Fălticeni s-a deplasat pe strada Tudor Vladimirescu în urma sesizării primite la numărul 112.

Agenții i-au testat pe cei patru conducători auto și au avut o surpriză.

Unul dintre șoferi conducea sub influența băuturilor alcoolice. Este vorba despre șoferul autoturismului Volkswagen, un tânăr de 24 de ani din comuna Preutești.

În urma testării cu alcooltestul, aparatul indicase valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru ceilalți trei, rezultatele au fost negative.

Polițiștii l-au condus la spital pe tânărul șofer pentru recoltarea de probe biologice.

Autorul tamponării în lanț, bărbatul de 73 de ani, s-a ales cu amendă, în valoare de 870 de lei. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că mașina Volvo are asigurare RCA și ITP valabil.

Agenții au întocmit în același caz și un dosar penal pentru infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

În urma evenimentului rutier din Fălticeni nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

ȘTIRI