Primarul Neculai Florea anunță două noi proiecte pentru comuna Horodniceni: Dispensar ultramodern în satul Mihăiești și sală de sport în satul BoteștiRural

Primarul Neculai Florea anunță două noi proiecte pentru comuna Horodniceni: Dispensar ultramodern în satul Mihăiești și sală de sport în satul Botești

       Accesări: 2793

Viitorul satului românesc depinde de proiectele de dezvoltare. În această direcție s-au făcut pași importanți și în comuna Horodniceni, unitate administrativă care continuă să se înnoiască în toate domeniile de activitate. Infrastructura educațională, rutieră, rețelele de apă și canalizare, dar și restaurarea, conservarea și promovarea patrimoniului local și muzeal au fost prioritare pentru primarul Neculai Florea.

În actualul mandat, edilul localității are mai multe proiecte în lucru, iar altele sunt pe punctul de a primi finanțare.

Cel nou dintre acestea este cel destinat unui dispensar ultramodern.

Obiectivul medical va fi construit în satul Mihăiești, între școala și biserica din localitate.

Proiectul este finanțat de CNI (Compania Națională de Investiții), amplasamentul fiind predat de curând pentru începerea lucrărilor de construire.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Am simțit nevoia să înființăm un dispensar în satul Mihăiești, satul cu cel mai ridicat număr de locuitori din comuna noastră. Am identificat spațiul și am reușit să încropim un proiect. L-am depus la CNI, există finanțare, iar lucrările urmează să înceapă.”, ne-a declarat primarul Florea. „Era în planul nostru acest dispensar. Mă bucur că acest nou obiectiv medical va întregi infrastructura medicală din comuna Horodniceni. Era necesar pentru că astfel consătenii din Mihăiești nu vor mai fi nevoiți să bată drumul până la Rotopănești pentru o consultație medicală.”

Dispensarul reabilitat din satul Horodniceni

Noul dispensar, al doilea din comuna Horodniceni, va avea parter și un etaj și va fi și cel mai mare, cu o suprafață de 260 metri pătrați.

Costurile se ridică la 2,04 milioane de lei, din care 1,15 milioane de lei sunt alocați părții de construcție, iar restul de 890.000 lei pentru dotarea dispensarului uman cu aparatură medicală.

Contribuția Primăriei Comunei Horodniceni este de 164.500 de lei, în timp ce CNI va asigura fonduri în valoare de 1.876.400 lei. Din bugetul local vor fi suportate cheltuielile pentru racordurile la utilități (energie electrică, apă, și canalizare), cât și construirea unei parcări.

Primul dispensar uman din localitate, cel din satul Horodniceni, a fost reabilitat prin fonduri guvermanentale și urmează să fie dat în folosință în toamna acestui an.

Sală de sport cu 80 de locuri

Al doilea proiect anunțat de primarul Neculai Florea este cel al unei săli de sport. Aceasta va fi constuită în satul Botești și va avea 80 de locuri.

Obiectivul de investiții se află pe lisat de sinteză la CNI, fiind evaluat de specialiștii instutiției.

Terenul pe care va fi construit are suprafața de peste 1.600 de metri pătrați și se află în apropierea școlii din Botești.

Am ales acest loc pentru că aici avem un spațiu disponibil. În plus, la Botești sunt oameni foarte calzi și vor fi bucuroși să îi primească pe consătenii din celelalte localități ale comunei. Sigur, am gândit acest proiect cu gândul la copiii noștri și la un spațiu adecvat practicării sportului și orele de educație fizică.”, afirmă primarul comunei Horodniceni. „Vreau să le oferim condiții cât mai bune, atât lor cât și profesorilor, pentru că punem accent pe calitatea educației. Va fi o sală de sport la standarde europene, cu tot ceea ce presupune zona de confort termic și eficiență energetică.”

Locul unde va fi construită noua sală de sport

Pe lângă cele 80 de locuri, sala de sport va fi dotată cu tribune, vestiare, dușuri, grupuri sanitare și suprafață sintetică pretabilă practicării mai multor sporturi de masă precum fotbal, handbal, baschet, volei, badminton.

Pereții vor fi căptușiți cu un material special din PVC.

Construită pe o structură metalică, sala va avea un sistem de iluminat cu eficiență energetică ridicată.

Primarul Neculai Florea mai spune că sala de sport constituie un element important în vederea dezvoltării învățământului preșcolar, prin crearea de spații pentru desfășurarea orelor de educație fizică și sport într-o ambianță plăcută.

Edilul comunei Horodniceni mai spune că la orizont există un proiect nou pentru o sală de sport și în satul Brădățel.

ȘTIRI