Cinci comune din zona Fălticeni nu au cazuri de coronavirus. Alte 10 localități din județ au rata de infectare zero. Patru orașe sunt în scenariul roșuRural

Cinci comune din zona Fălticeni nu au cazuri de coronavirus. Alte 10 localități din județ au rata de infectare zero. Patru orașe sunt în scenariul roșu

       Accesări: 3072

Situație epidemiologică tot mai bună. Județul considerat în urmă cu câteva luni „Lombardia României!” se apropie de scenariul verde, numărul cazurilor de coronavirus fiind în scădere. La data de 18 decembrie, cinci localități din zona Fălticeni aveau rata de infectare zero.

Datele publicate de DSP Suceava arată că în comunele Boroaia, Bunești și Drăgușeni nu sunt cazuri în evoluție.

Situația este siliară și în comunele Forăști și Drăgușeni care nu au persoane infectate cu noul coronavirus în ultimele 14 zile.

La nivelul județului Suceava sunt 15 localități cu rata de infectare zero.

Pe de altă parte, în opt localități, printre care și Vatra Dornei, Suceava, Rădăuți și Gura Humorului, este activ scenariul roșu. Cea mai ridicată rată de infectare din județ este în comuna Bălăceana (5,40), urmată de Burla (4,32) și Vatra Dornei (4,05).

Alma Clinic

Alte 21 de localități sucevene sunt în scenariul galben. În acest scenariu se încadrează și Comuna Dolhești. Pe 18 decembrie rata de infectare din această localitate era de 2,11.

ȘTIRI