Primarul Coman prezintă stadiul autorizării pentru deschiderea noului spital: Avem autorizația ISU! Așteptăm autorizațiile de la DSP și APMLocal

Primarul Coman prezintă stadiul autorizării pentru deschiderea noului spital: Avem autorizația ISU! Așteptăm autorizațiile de la DSP și APM

       Accesări: 3032

Munca la documentații prelungește momentul deschiderii. Noul spital din Fălticeni, unitate medicală finalizată după 30 de ani de lucrări, mai are nevoie de două documente pentru a deveni operațional. Patru instituții sunt implicate în procesul de autorizare al unității medicale.

După vizita comisiilor de specialitate de la finele lunii mai, reprezentanții ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții) au semnat la finalul inspecției documentul referitor la conformitatea proiectului, procesul verbal de recepție finală.

Operativi au fost și reprezentanții ISU Suceava care au eliberat, în scurt timp, documentul necesar pentru deschiderea noului spital din Fălticeni. Autorizația de securitate la incendiu a fost emisă pe 28 mai 2021.

Conducerea unității medicale mai are nevoie de autorizațiile DSP (Direcția de Sănătate Publică) și APM (Agenția pentru Protecția Mediului) pentru a putea începe activitatea în noua clădire.

Primarul Cătălin Coman i-a informat miercuri, 23 iunie, pe consilierii locali în privința stadiului avizării spitalului. Edilul a explicat că documentația pentru obținerea autorizării de la APM este depusă deja pe portalul instituției.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cea mai elaborată procedură pentru emiterea autorizației spitalului este desfășurată de reprezentanții DSP.

„Avem recepția finală a lucrărilor încheiată, avem autorizația ISU. Am introdus pe portalul APM documentația completă în vederea analizării și avizării.”, a explicat primarul municipiului Fălticeni în ședința Consiliului Local. „Așteptăm autorizația de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică.”

El a subliniat că reprezentații DSP au fost zilnic la noul spital, unde au verificat documentele și circuitele din cadrul unității medicale, dar și detalii care trebuie să fie conforme cu legislația în vigoare.

Cătălin Coman a exemplificat exigența acestora, declarând că două chiuvete au fost mutate de la locul inițial, deoarece unde erau amplasate cu 10 centimetri mai aproape de geam, la 90 centimetri distanță, față de de 100 de centimetri distanță cât prevede normativul.

Primarul Coman speră ca cele două autorizații de la DSP și APM să fie emise în următoarele două săptămâni.

După obținerea acestora vor mai fi necesare două săptămâni pentru dezinfecție, curățenie și mutarea aparaturii medicale din vechiul în noul spital.

Dacă aceste intervale de timp preconizate se vor adeveri, deschiderea unității medicale din Fălticeni va avea loc spre sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august.

ȘTIRI