Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” și Muzeul Fălticenilor vor fi redeschise la sfârșitul săptămânii. Au loc manifestări culturale pe 24 și 25 iunieLocal

Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” și Muzeul Fălticenilor vor fi redeschise la sfârșitul săptămânii. Au loc manifestări culturale pe 24 și 25 iunie

       Accesări: 896

Vara aceasta spațiul cultural local se înnoiește. La sfârștiul săptămânii, pe 25 iunie, va fi redeschisă Bibilioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni, după ce timp de un an clădirea a fost restaurată integral. În același imobil, de pe strada Republicii, își reia locul și Muzeul Fălticenilor, în trecut un obiectiv emblematic sub aspectul valorii și diversității bunurilor patrimoniale.

Pentru a marca acest moment, autoritățile locale organizează câteva manifestări culturale.

Seria evenimentelor va fi deschisă joi, 24 iunie.

De la ora 18, pe Aleea Pietonală, fălticenenii sunt așteptați de Nicoleta Loghin și Ciprian Constantineanu la noua ediție „Cultura în parc”, un mix de muzică bună și expoziție de fotografie. Concertul în aer liber va fi oferit de trupa suceaveană Conversații Acustice.

Și ziua de vineri, 25 iunie, este dedicată tot fotografiei și muzicii, dar și picturii.

Alma Clinic

Înainte de redeschiderea oficială, un sobor de preoţi va oficia, la ora 12, slujba de sfinţiere a clădirii bibilotecii.

După acest moment va urma acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare”, post – mortem, profesorului Vasile Nistoreasa, fost director al Bibliotecii Municipale.

La demisolul clădirii vor fi vernisate două expoziţii de pictură şi fotografie.

Fălticenenii vor putea admira lucrările pictorului acuarelist Alexandros Pintilii Karciucas şi imagini surprinse de fotograful Codrin Anton. Expoziția va fi deschisă pentru vizitare până pe 28 iunie.

Manifestările vor continua pe Aleea pietonală, unde va fi organizat un spectacol de muzică clasică şi folk, cu Cvartetul Passione, și un recital susținut de Maria Gheorghiu şi Radu Graţianu.

Publicul va avea parte şi de momente lirice oferite de actorul Constantin Bebe Cotimanis.

Manifestările sunt organizate de Primăria Fălticeni în parteneriat cu Asociaţia Ghizilor din Bucovina și Asociaţia Fălticeni Cultural. La finalul evenimentului cultural va fi oferit un dineu.

ȘTIRI