Accesări: 2079

Pandemia i-a făcut pe oamenii din toată țara să fie solidari cu personalul medico-sanitar sucevean. Campanii de sprijin și donații au fost organizate și pentru Spitalul Municipal Fălticeni începând din luna martie. Banii strânși de antreprenori, organizații de binefacere, instituții și sindicate au fost trimiși în conturile unității medicale, dar și a Primăriei.

Pe lângă acestea, donațiile au inclus aparatură medicală, echipamente de protecție pentru medici și dezinfectanți.

Campaniile de strângere de fonduri s-au încheiat, iar pe fondul amplificării unor zvonuri care circulă în zona social-media, cât și datorită solicitării făcute public de candidatul USR-Plus la Primăria Fălticeni, edilul municipalității a ținut să clarifice situația donaţiilor şi sponsorizărilor primite pentru noul spital.

Potrivit comunicatului de presă remis de Primăria Fălticeni, în perioada 15 martie – 30 iunie 2020, în contextul pandemiei de coronavirus şi al continuării demersurilor întreprinse de Primăria Fălticeni, pentru urgentarea deschiderii noului spital din Fălticeni, la nivel local şi naţional au fost organizate campanii de donare, în bani şi echipamente medicale, în beneficiul Spitalului Municipal Fălticeni.

Primarul Coman spune că urmează o perioadă electorală, iar „unele persoane încearcă să se folosească de situaţia Spitalului Municipal Fălticeni pentru a câştiga capital electoral şi pentru a pune într-o lumină defavorabilă activitatea şi eforturile întreprinse de administraţia locală şi conducerea spitalului pentru ca noul spital să-şi înceapă activitatea în cel mai scurt timp posibil.”

Edilul subliniază că în mediul online circulă tot felul de teorii în ceea ce priveşte soarta banilor pe care fălticenenii, dar şi mulţi alţi oameni de bine din ţară, agenţi economici, instituţii, i-au donat pentru Spitalul Municipal Fălticeni în prima parte a acestui an.

„Le mulţumim tuturor pentru gestul nobil de a sprijini sistemul medical şi îi asigurăm că banii sunt cheltuiţi respectând destinaţia donaţiilor: achiziţia de echipamente de protecţie, echipamente medicale şi aparatură medicală.”, amintește Cătălin Coman în comunicatul de presă. „Pentru a pune capăt speculaţiilor şi dezinformărilor vehiculate de către cei care vor să beneficieze electoral de pe urma problemelor perioadei pe care o parcurgem cu toţii, vă prezentăm situaţia tuturor donaţiilor şi sponsorizărilor primite în perioada 15 martie – 30 iunie 2020, atât în conturile bancare ale Spitalului Municipal Fălticeni (publicate şi pe portalul unităţii medicale) cât şi cele gestionate de Primăria Fălticeni.”

În conturile Spitalului au intrat 224.380 lei, din care 16.500 lei donaţii pentru aparatură medicală şi 207.880 lei pentru echipamente de protecţie personal şi dezinfectanţi. Din donaţiile primite, a fost cheltuită suma de 205.014,21 lei pentru achiziţia de echipamente de protecţie şi dezinfectanţi.

Prin campania de donaţii prin SMS – „Donează 2 Euro”, iniţiată de Maria Holtzhauser, s-a strâns suma de 4.107,07 Euro (19.713,91 lei).

Un alt capitol este cel al donaţiilor primite de Primăria Fălticeni, pentru dotarea noului spital, în sumă totală de 233.950 de lei. Această sumă are ca destinaţie finanţarea / cofinanţarea dotărilor medicale pentru noul spital.

Nu în ultimul rând, valoarea bunurilor primite de Spitalul Municipal Fălticeni, în perioada 15.03 – 30.06.2020, de la numeroşi donatori, a fost de 598.148,5 lei (donaţii constând în echipamente de protecţie, dezinfectanţi, aparatură).

Situația donațiilor și sponsorizărilor pentru noul spital

ȘTIRI