Accesări: 2994

Împreună reușim! Sub acest slogan, oameni de afaceri, voluntari ai organizațiilor de binefacere, primari, consilieri locali, angajați ai câtorva primării și sindicaliști s-au mobilizat pentru un bine comun: deschiderea noului spital din Fălticeni. Până când Ministerul Sănătății va decide să trimită fondurile pentru dotările medicale, comunitatea locală și cele aflate în apropierea municipiului au luat inițiativa de a dona bani și de a plăti aparatura care stă în depozitele furnizorilor.

Cinci campanii de strângere de fonduri, toate demarate din proprie inițiativă, se desfășoară în paralel cu același scop.

Pe lângă acestea au fost făcute și donații directe în contul spitalului fălticenean, venite de la antreprenori, persoane fizice, organizații caritabile și administrații locale. În total s-au strâns peste 295.000 de lei.

Cu acești bani se pot cumpăra un aparat de ventilație mecanică și 23 de paturi.

Oameni de afaceri și primari au pus bani pentru spital

Printre cei care au contribuit cu donații financiare sunt Alma Clinic, Best Construct Pavaje, Bios Green, CAR Învățământ Fălticeni, Goscom Fălticeni, Iristar Fălticeni, salariații Comunei Cornu Luncii, Comuna Slatina, Asociația „Maria Holtzhauser”, deputatul Alexandru Rădulescu, Rotary Club Fălticeni și Asociația Happy S.I.M.S.

Un val de solidaritate s-a creat în ultimele șapte zile, cauzei fălticenenilor alăturându-se oameni de bine din alte regiuni ale țării care au contribuit cu sume diverse pentru noul spital.

„Le mulțumesc lor, dar și tuturor persoanelor fizice care-au donat până în prezent și știu că acum, mai mult ca oricând, e vorba de solidaritate.”, a spus primarul Coman. „Mulțumirile noastre pleacă și către două fălticenence deosebite, doamna Maria Holtzhauser și domnișoara Filip Adriana care muncesc voluntar și neobosit pentru cauza noastră. Suntem copleșiți de telefoane și mesaje, de gânduri bune și de ajutorul fiecăruia dintre voi în parte, companii, antreprenori, asociații caritabile, dar și persoane fizice din Fălticeni și din întreaga țară.”

Printre cei care au donat bani se mai numără Parohia Sfântul Pantelimon (Fălticeni), dar și Sindicatul Independent al Medicilor Fălticeni.

Cele cinci campanii de strângere de fonduri sunt organizate de CAR Învățământ Fălticeni, Clubul Sportiv Alessia, Asociația Maria Holtzhauser, Rotary Club Fălticeni și de Mugurel Duceag.

Sumele strânse de acestea urmează să fie făcute publice în funcție de ritmul Cu siguranță și ei au strâns sume importante pentru spital și continuă să o facă!

Edilul Cătălin Coman susține că toate sumele din aceste campanii vor fi cuantificate în curând.

Sprijin pentru medicii care luptă cu noul coronavirus

În paralel cu strângerea de fonduri, unele dintre companiile din zonă și nu numai, s-au oferit să ajute spitalul din Fălticeni și personalul medical în lupta cu noul coronavirus.

Membrii Asociației Rotary Club Fălticeni au donat cu măști de unică folosință și dezinfectanți, Sanimet Fălticeni au oferit combinezoane de protecție, Iristar Fălticeni oferă cazare gratuită pentru personalul medical, JYSK România a donat accesorii pentru paturi (perne, plapume, cearceafuri și lenjerii de pat).

Spartan Suceava oferă medicilor spitalului, mâncare, covrigi și apă, Rentright SRL Fălticeni a oferit halate, bonete, mănuși, ochelari de protecție și dezinfectanți, iar OAMGMAMR Filiala Suceava au donat materiale protecție personal medical și Protoieria Fălticeni, cu concentratoare de oxigen și canule.

Sprijinul oferit de mediul antreprenorial, bugetar și nonguvernamental arată că fălticenenii și nu numai ei sunt solidari și sunt dispuși să investească, atunci când statul ezită să o facă, pentru un proiect vital pentru comunitate, finalitatea tuturor acestor demersuri fiind deschiderea noului spital.

Pentru donațiile pentru noul spital pot fi trimise în contul RO 48 TREZ 59321 F37 0100 XXXX – contul spitalului. CUI – 5432514. Beneficiar – Spitalul Municipal Fălticeni, fie la numărul 8837 prin SMS, 2 euro, cu textul „Fălticeni”.

ȘTIRI