Un minor din comuna Baia și-a pierdut viața în apele râului Moldova. Copilul s-a dezechilibrat de pe bicicletăRural

Un minor din comuna Baia și-a pierdut viața în apele râului Moldova. Copilul s-a dezechilibrat de pe bicicletă

       Accesări: 5026

Eveniment tragic, în această după-amiază, pe raza comunei Baia.

Pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni au scos, din apa râului Moldova, trupul unui copil, în zona podului Bogata.

Nenorocirea s-a petrecut joi după-amiaza, în jurul orei 14.

Din informațiile primite de la martori, de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, copilul ar fi intrat în apa Moldovei pentru a se răcori.

Polițiștii ajunși la fața locului au încercat resuscitarea minorului, până la sosirea personalului specializat în intervențiile de urgență.

Echipajele de prim ajutor ale Serviciului Județean de Ambulanță Suceava și SMURD, ajunse la fața locului, au făcut tot ceea ce era posibil pentru a salva viața minorului.

Potrivit oamenilor legii, un localnic i-a spus minorului de 12 ani că se deplasează prea aproape de malul râului. Câteva minute mai târziu acesta l-a zărit pe băiat plutind în apa râului.

Aceeași persoană a sunat la 112 și i-a anunțat pe oamenii legii. Polițiștii din cadrul S.P.R. 7 Mălini au fost sesizați, la ora 14.55, despre un copil posibil luat de apă, la Baia spre Bogata.

Ajunși la fața locului, respectiv în amonte de podul ce desparte satul Baia de satul Bogata, în râul Moldova, pe malul vestic,  polițiștii l-au identificat pe minor, în vârstă de 12 ani, aflat în stare de inconștientă, în apă.

După efectuarea manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul copilului.

Anchetatorii au afirmat că părinții știau că băiatul lor se joacă în jurul casei. Contrar celor declarate de martori, oamenii legii spun că din primele cercetări reiese că minorul se deplasa în apropierea râului cu o bicicletă.

Acesta s-ar fi dezechilibrat și a căzut în râul Moldova. Luat de ape, copilul s-a înecat.

Oamenii legii spun că reprezentanții DGASPC Suceava au fost anunțați cu privire la evenimentul produs.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Fălticeni în vederea efectuării necropsiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Minorul are 12 ani și provine dintr-o familie care locuiește în satul Baia. Părinții acestuia se aflau acasă când s-a întâmplat tragedia.

ȘTIRI