Compania Romfour, angajații Primăriei Fălticeni  și Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava au donat bani pentru aparatura noului spital din FălticeniLocal

Compania Romfour, angajații Primăriei Fălticeni și Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava au donat bani pentru aparatura noului spital din Fălticeni

       Accesări: 9343

Sprijin pentru noul spital. Oameni de bine, organizații non-guvernamentale și antreprenori din județul Suceava, dar și din țară continuă să facă donații financiare pentru unitatea medicală din Fălticeni. Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava se numără printre cei care au oferit un ajutor substanțial, în valoare de 40.000 de lei.

Donație importantă și din partea companiei Romfour. Cel mai mare angajator privat din Fălticeni a oferit pentru noul spital suma de 26.000 de lei.

Firma de transport internațional persoane, colete și auto pe platformă, a mai făcut o donație personalului aceleiași unități medicale, oferind peste 3.000 de măști, asigurând în același timp și transportul celor șapte tunelurilor de dezinfecție pentru secțiile spitalului fălticenean.

Printre donatori se numără și angajații Primăriei Fălticeni care au strâns și oferit 18.000 de lei.

Fondurile, în valoare de 84.000 de lei, oferite de Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, Romfour și angajații Primăriei Fălticeni au fost direcționate în contul administrației locale, aceștia urmând să fie virați către Spitalul Municipal Fălticeni.

Toate sponsorizările primite de la începutul demarării campaniilor de strângere de fonduri și până astăzi au ca destinație finanțarea dotărilor medicale pentru noul spital.

Donații de la primării, firme și parohii

La același capitol, al donațiilor din mediul bugetar, Primăria Comunei Slatina a donat 100.000 de lei, iar angajații Primăriei Cornu Luncii au oferit suma de 24.000 de lei.

În rândul celor mai generoși donatori se numără CAR Învățământ Fălticeni și Parohia Sfântul Andrei din Fălticeni (preot Gheorghe Lungu) care au oferit câte 50.000 de lei, Alma Clinic cu 20.000 de lei și Goscom cu 10.000 de lei.

Firmele Best Construct Pavaje, Visus Optik, Iristar și Roby Alex Auto au oferit câte 5.000 de lei fiecare. Banca Raiffeissen a donat 3.000 de lei.

Pe listă figurează și Parohia Sfântul Pantelimon din Fălticeni (preot Cătălin Pavel) care a oferit 4.900 de lei pentru noul spital.

Printre donatorii importanți se numără și Sindicatul Independent al Medicilor Fălticeni care a direcționat în contului spitalului suma de 25.000 de lei.

Sprijin și de la organizații de binefacere. Se așteaptă bani de la Ministerul Sănătății

În rândul organizațiilor non-guvernamentale, donațiile au venit din partea Asociației „Maria Holtzhauser”, cu 20.000 de lei, din fondurile proprii de caritate, Asociația „Happy SI MS” care a direcționat 5.000 de lei pentru noul spital, Asociația Ghizilor din Bucovina ce au donat 1.000 de lei și Asociația Culturală K-Lypso care a contribuit cu 500 de lei.

Spitalul municipal Fălticeni mai are nevoie, în momentul de față, de 19 milioane de lei.

Deocamdată, Ministerul Sănătății, principalul finanțator, nu a dat un răspuns afirmativ în privința continuării alocării de fonduri pentru achiziția aparaturii.

Ultima alocare de fonduri, efectuată în luna aprilie, s-a cifrat la 4,3 milioane de lei, la care se adaugă alți 430.000 de lei virați de la Consiliul Local Fălticeni.

ȘTIRI