Primarul Coman anunță că taxele și impozitele nu vor fi majorate anul viitor. Se menține bonificația de 10%Local

Primarul Coman anunță că taxele și impozitele nu vor fi majorate anul viitor. Se menține bonificația de 10%

       Accesări: 1008

Capitol stabilit pentru anul viitor. Autoritățile locale au decis să nu majoreze taxele și impozitele locale pentru anul 2021. Asta înseamnă că fălticenenii vor plăti anul viitor aceleași sume la bugetul municipalității și anul acesta.

Primarul Cătălin Coman a explicat că nu există motive pentru a crește valoarea contribuțiilor obligatorii locale, mai ales că atât agenții economici, cât și populația trec printr-o perioadă deloc favorabilă.

„Pentru anul viitor am decis să nu majorăm taxele și impozitele. Fălticenenii vor plăti aceiași bani pentru dările către bugetul local.”, ne-a declarat primarul Coman. „Am luat această decizie pe fondul actualului context economic. Este un semnal clar și o veste bună atât pentru populație, cât și pentru agenții economici. O mărire a dărilor nu înseamnă neapărat bani mai mulți atrași din taxe și impozite.”

Șeful administrației locale a mai adăugat că taxele și impozitele se vor indexa cu rata inflației, stabilite de MFP (Ministerul Finanțelor Publice) și INS (Institutul Național de Statistică).

Edilul municipiului Fălticeni a exemplificat, pe fondul indexării amintite, cu cât se va majora impozitul pentru magazinele din incinta Pieței Agroalimentare, contribuție care va crește de la 38 la 40 de lei metrul pătrat.

Indexarea cu rata inflației nu se aplică în cazul comercianților care vând la tarabe. Aici se aplică un impozit forfetar, fix, care va rămâne neschimbat și în 2021.

Autoritățile locale vor păstra pentru anul viitor și bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, la impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, datorat de contribuabili pentru întregul an.

Reducerea pentru cei care plătesc integral și în avans este de 10%.

ȘTIRI