Fălticeneanul Adrian Aciobăniţei este cel mai bun voleibalist român în 2020. Sportivul şi-a început activitatea la CSS „Nicu Gane”Sport

Fălticeneanul Adrian Aciobăniţei este cel mai bun voleibalist român în 2020. Sportivul şi-a început activitatea la CSS „Nicu Gane”

       Accesări: 2157

Un tânăr care a început voleiul la Fălticeni a fost desemnat cel mai bun voleibalist român al anului 2020

Este vorba despre internaţionalul Adrian Aciobăniţei. Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Volei.

Adrian Aciobăniţei are 23 de ani şi este unul dintre principalii jucători ai echipei AS Cannes, liderul Franţei.

Sportivul s-a născut la Fălticeni şi a urmat pasiunea tatălui său pentru volei (Cezar Aciobăniţei).

Primii patru ani ai junioratului i-a petrecut la secţia de volei a Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” Fălticeni, avându-l ca antrenor pe profesorul Ionel Ciocan.

Foto: Primul meci oficial al lui Adrian Aciobăniței (cu genunchiere roșii), Campionatul National de minivolei, 2006.

“Deși era mai mic cu 2-3 ani decât colegii de echipă, era titular deoarece stăpânea foarte bine procedeele de bază, învățate de la Cezar, tatăl său, care venea cu el în sală de când era la grădiniță.

Țin minte că în acel an, am reușit să ne calificam în finala pe țară la minivolei, finală organizată de LPS Suceava, unde am ieșit pe locul 8, el fiind cel mai tânăr jucator!”, își amintește primul antrenor al lui Adrian Aciobăniței, profesorul Ionel Ciocan.

De la Fălticeni a plecat la Botoşani, apoi a ajuns la echipa de primă ligă Tomis Constanţa, dar şi la lotul naţional de volei.

Cariera internaţională şi-a început-o în Germania, în urmă cu 5 ani. Î n toţi aceşti ani a avut multe de învăţat şi de acumulat ca experienţă în volei.

În Franţa este unul dintre cei mai buni jucători de preluare din prima ligă, având constant peste 70% preluări pozitive în meciuri.

„A fost și o supriză și o mare bucurie, pentru că am luptat și am muncit să ajung la nivelul acesta”, a declarat Adrian Aciobăniţei pentru portalul doarvolei.ro.

Galerie foto – sursa facebook.com/ascannes.volleyball

ȘTIRI