Primarii comunelor Vadu Moldovei și Râșca vor candida la alegerile locale din partea Pro RomâniaActualitate

Primarii comunelor Vadu Moldovei și Râșca vor candida la alegerile locale din partea Pro România

       Accesări: 1624

Au spus adio partidelor din care fac parte. Primarii comunelor Vadu Moldovei și Râșca vor candida la următoarele alegeri locale din partea unui noi formațiuni politice. Anunțul a fost făcut în conferință de presă de vineri, de către liderul județean, deputatul Cătălin Nechifor.

Maricel Iacob și Ion Bosînceanu au decis, cu câteva luni înainte de următorul scrutin, să își anunțe intrarea în rândul partidului Pro România.

Primarul din Vadu Moldovei a candidat în iunie 2016 din partea PSD, iar Ioan Bosînceanu din partea ALDE.

Cătălin Nechifor i-a descris pe noii colegi drept oameni muncitori, de mare nădejde, cu foarte multă credință, edili respectați în comunitate și care au realizat la nivelul localităților lor foarte multe proiecte.

„Sunt convins că cei doi își vor continua mandatele după alegerile locale din acest an. Vadu Moldovei și Râșca sunt două localități foarte importante, cu populații mari, cu multe sate componente, localități emblematice.”, a declarat Cătălin Nechifor. „Atât Vadu Moldovei, cât și Râșca sunt cunoscute din punct de vedere economic, cultural și religios. Sunt foarte onorat să îi am lângă mine, în echipa Pro România, și sunt convins că vom putea construi o platformă importantă care să se adreseze celor care trăiesc în cele două comunități.”

Codrin Benta

Liderul județean al Pro România a subliniat faptul că cei doi primari vor face o politică a comunității.

Maricel Iacob: Am făcut o politică a comunității

Cu trei mandate la activ, Maricel Iacob, primarul comunei Vadu Moldovei, vrea să ducă mai departe proiectele începute în localitate. Acesta a declarat că în ultimii 12 ani nu a făcut politică.

El a mai precizat că susține Pro România și că nu este adeptul politicii scandaloase, ci că preferă să facă o politică a comunității.

„Susțin Pro România, îl susțin pe Cătălin Nechifor și pe Victor Ponta. După aceste alegeri nu vom mai face politică, ci treabă. Nici în ultimii 12 ani nu am făcut politică, ci o politică a comunității și asta se vede la Vadu Moldovei.”, a declarat Maricel Iacob. „Nici pe viitor nu voi face o politică de război. Trebuie să fie liniște și pace și în comună și în țară ca să putem construi ceva, pentru că altfel nu se poate.”

Ion Bosînceanu: Vreau să aducem la zi proiectele mari

Aflat la al doilea mandat, Ion Bosînceanu, primarul comunei Râșca, a precizat că localitatea pe care o păstorește are rădăcini istorice profunde.

Edilul a menționat că întotdeauna s-a putut baza pe Cătălin Nechifor și pe Victor Ponta și că îi așteaptă pe aceștia să viziteze comuna pentru a vedea proiectele implementate cu sprijinul lor, dar și pentru a găsi soluții pentru proiectele blocate.

„Noi am rămas puțin în urmă cu toate proiectele mari de infrastructură, dar și cele mici, și, din punctul acesta de vedere, încercăm să aducem la zi tot ce înseamnă infrastructura locală. Pentru a realiza aceste lucruri, am primit sprijin de la președintele Cătălin Nechifor.”, a explicat Ion Bosînceanu. „Am derulat câteva proiecte și am fost ajutați din punctul acesta de vedere. Noi am primit sprijin și de la Victor Ponta”.

Ion Bosînceanu a mai spus că își dorește să aducă la zi și proiectele mari pentru comunitate care trebuie implementate.

Acesta a subliniat că, atât el, cât și echipa pe care o are în comuna Râșca, susțin Pro România și vor face parte din proiectul formațiunii politice.

În ceea ce privește următoarele alegeri, deputatul Cătălin Nechifor este convins că Pro România va avea un scor politic important. Acesta a subliniat că membrii partidului sunt capabili să ofere garanții credibile și solide pentru o bună colaborare administrativă.

Nechifor a mai spus că proiectul politic pe care îl construiește la nivel de județ este unul de echilibru.

ȘTIRI