Primăria sprijină financiar școlile din Fălticeni. Bani pentru acoperirea scumpirilor la gaz natural și energieLocal

Primăria sprijină financiar școlile din Fălticeni. Bani pentru acoperirea scumpirilor la gaz natural și energie

       Accesări: 64

Mână de ajutor pentru unitățile de învățământ. Primăria Municipiului Fălticeni susține financiar școlile, colegiile și grădinițele într-o perioadă care, din acest punct de vedere, se arată mai dificilă. Autoritățile locale alocă bani pentru acoperirea unor cheltuieli cu bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare.

Este vorba despre plăți pentru utilități, pază și securitate.

Municipalitatea direcționează din fondul de rezervă suma de 133.800 de lei pentru Secțiunea funcționare.

Unitățile de învățământ din Fălticeni au primit facturi mai mari la energie și gaz natural, iar scumpirile nu pot fi acoperite din sumele pe care acestea le au în bugetul propriu.

Banii provin din fondul de rezervă al municipiului Fălticeni.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În acest sens, edilul Cătălin Coman a inițiat un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, votat în unanimitate de aleșii locali.

În raportul de aprobare întocmit de inițiator se arată că „în condițiile creșterii semnificative a prețurilor la energie și gaz natural, a creșterii salariului minim pe economie, suma per capita alocată de la bugetul de stat a crescut doar cu 8% față de anul precedent, ceea ce face imposibilă acoperirea cheltuielilor curente.”

La același capitol, autoritățile locale au alocat 5.000 de lei pentru un concurs zonal organizat de Grădinița cu Program Normal „Voinicelul”, faza zonală, pentru premierea copiilor participanți.

Tot pentru unitățile școlare, Primăria aloca lunar fonduri din bugetul local pentru decontarea navetei profesorilor care își desfășoară activitatea profesională la Fălticeni.

ȘTIRI