Primăria și Consiliul Local Fălticeni i-au premiat pe elevii sârguincioși. Fondurile se ridică la 70.000 de leiLocal

Primăria și Consiliul Local Fălticeni i-au premiat pe elevii sârguincioși. Fondurile se ridică la 70.000 de lei

       Accesări: 1066

Un bonus binemeritat pentru studiu, perseverență și rezultate. Elevii cu cele mai bune rezultate la olimpiade, dar și la cele două examene importante, Evaluarea Națională și Bacalaureat, au fost premiați de Primăria și Consiliul Local Fălticeni. Autoritățile locale sprijină performanța în educație, un barometru al calității învățământului, oferind an de an stimulente financiare.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat miercuri, 19 iulie, la pontonul din parcul „Nada Florilor”, în prezența părinților, un grup, de altfel, numeros, și directorilor de școli și colegii.

Din partea oficialităților au fost prezenți primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, administratorul public Alexandru Rădulescu și membri din Consiliul Local Fălticeni.

Edilul municipalității a fost gazda evenimentului inclus în calendarul manifestării Zilelor Municipiului Fălticeni. Înainte de premiere, Cătălin Coman a subliniat motivele și motivația din spatele acestui demers devenit tradiție.

„Este un eveniment organizat special pentru voi pentru că vrem să vă răsplătim cu aplauze, cu laude, cu mândria noastră, pentru că ați obținut niște rezultate deosebite. Vreau să vă spun că suntem mândri de voi, ne-ați bucurat cu rezultatele pe care le-ați obținut și sunt sigur că veți face acest lucru și în continuare, pentru că viitorul sună bine.”, a spus primarul Coman. „Continuăm, astăzi, o tradiție frumoasă la Fălticeni și sunt cu atât mai încântat de faptul că această tradiție dă rezultate de la an la an. Iar rezultatele pe care voi le obțineți la aceste examene sunt din ce în ce mai bune. Asta mă face să cred că este un lucru necesar de a fi prezenți astăzi în fața comunității, a prietenilor, a părinților, bunicilor și a tuturor celor dragi.”

Alma Clinic

Lista premianților include 145 elevi de la cele patru școli gimnaziale și trei colegii din municipiul Fălticeni.

Printre cei premiați s-a aflat și Denis Dorneanu, elev al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, singurul absolvent fălticenean cu media 10 atât la final de an școlar, cât și la examenul susținut vara aceasta.

Dintre aceștia, 133 sunt absolvenți de gimnaziu și liceu cu rezultate deosebite obținute la examenele susținute la final ciclului școlar.

Anul acesta au fost premiați toți cei care au avut media peste 9,00, față de anul trecut când ultima medie încadrată la premiere era 9,50.

În cadrul aceluiași eveniment au mai fost premiați 12 elevi olimpici care au participat la faza națională, cât și 15 cadre didactice.

Stimulentele financiare alocate de autoritățile locale au fost cuprinse între 300 și 500 de lei.

Fondul de premiere alocat prin s-a ridicat la 70.000 de lei.

Demn de menționat este și faptul că Alevia, compania fălticeneană de suplimente naturiste, s-a alăturat acestui demers oferind alte premii tuturor elevilor sârguincioși.

ȘTIRI