Slujbă de binecuvântare la Catedrala Învierii Domnului din Fălticeni. 56 de cupluri au sărbătorit „Nunta de Aur”Local

Slujbă de binecuvântare la Catedrala Învierii Domnului din Fălticeni. 56 de cupluri au sărbătorit „Nunta de Aur”

       Accesări: 2758

Au pășit, din nou, în fața altarului. 56 de cupluri din municipiul Fălticeni au retrăit în zi de sărbătoare emoția și fericirea unor momente unice în viață. Sunt cei care conviețuiesc de cinci decenii
împreună, care și-au legat destinele pentru totdeauna.

Au trăit deopotrivă bucurii, împliniri, dar și griji sau încercări, nelipsite de-a lungul vieții oricărui familist.

Astăzi au fost, din nou, miri. Exact ca acum 50 de ani.

Alături de copii, nepoți și prieteni, autoritățile locale au sărbătorit cuplurile care au trecut în hotarul „Nunții de aur”.

Nașii acestora sunt un cuplu proaspăt căsătorit și, spre bucuria și onoarea lor, proaspăt nași de cununie pentru cele 56 de cupluri.

Alma Clinic

Acest obicei frumos continuă la Fălticeni, în care tinerii familiști devin nași pentru cei cu experiență bogată în viața de familie, generând un fel de punte spirituală între generații diferite.

Evenimentul s-a desfășurat joi, 20 iulie, în ziua sărbătorii de Sfântul Ilie, la Catedrala „Învierii Domnului”.

Familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost binecuvântate de un sobor de preoți, din care au făcut parte protoiereul Adrian Dulgheriu și alți parohi din municipiu, care s-au rugat pentru sănătatea, pacea și binele fiecărui cuplu în parte.

Slujba a fost una înălțătoare din toate punctele de vedere, răspunsurile la strană fiind date de vocile minunate ale Corului „Învierea” condus de preotul Claudiu Hariuc.

Primarul Cătălin Coman și viceprimarul Constantin Bulaicon au asistat la acest eveniment emoționant, alături de un grup de consilieri locali.

Nașii spirituali ai cuplurilor sunt Florin și Ana Maria Badiu, recent întorși din Olanda, pentru a-și uni destinele pentru totdeauna.

După slujba de binecuvântare, părintele protoiereu și primarul Cătălin Coman au subliniat în mesajul lor faptul că cei 50 de ani de căsnicie înseamnă un model de urmat, un exemplu de trăinicie care impune și oferă respect din partea tuturor.

Cuplurilor de Aur le-au fost adresate urări de bine, sănătate, cât și tradiționala cântare aniversară „La mulți ani”.

La finalul acesteia, edilul Cătălin Coman le-a oferit diplome de aniversare, un dar și un buchet de flori pentru fiecare familie.

Cele 56 de de cupluri de aur au fost invitate, mai apoi, de autoritățile locale la masa festivă.

Printre sărbătoriți se află și soții Viorica și Gabrel Baban, distinsul profesor al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, artist plastic cu o carieră prolifică.

ȘTIRI