Primăria Municipiului Fălticeni alocă noi fonduri pentru educație. Autoritățile finanțează și două evenimente localeLocal

Primăria Municipiului Fălticeni alocă noi fonduri pentru educație. Autoritățile finanțează și două evenimente locale

       Accesări: 454

Sistemul educațional este prioritar pentru autoritățile locale. Primăria Municipiului Fălticeni alocă noi fonduri în această perioadă pentru sprijinirea și funcționarea unităților de învățământ. Trei colegii, două grădinițe și o școală sunt finanțate cu suma de 146.000 lei.

Alocarea este posibilă în urma unei rectificări bugetare, aprobată recent în ședința Consiliului Local, prin care veniturile municipalității au crescut cu 202.000 lei

Colegiul „Vasile Lovinescu” va primi 60.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru reamenjarea parcului din preajma unității de învățământ, iar 40.000 de lei sunt necesari pentru organizarea evenimentului prin care vor fi celebrați 100 de ani de existență, acțiune programată săptămâna viitoare printr-un amplu progam de manifestări.

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” va beneficia de un 23.000 de lei pentru achiziționarea de servicii de consultanță pentru achizițiile în proiectul înființării celor două laboratoare inteligente, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, deoarece unitate de învățământ nu dispune de personalul și expertiza necesară consultanței.

GPP Voinicelul primește 20.000 de lei pentru suplimentarea cheltuielilor cu serviciile de pază și protecție, iar GPP Pinocchio primește 8.000 de lei pentru premierea participanților la festivalul concurs „Voinicelul”.

Tot la capitolul educație este direcționată suma de 35.000 de lei pentru servicii de dezinsecție și deratizare efecuate la Colegiul Național „Nicu Gane”, Colegiul „Vasile Lovinescu” și Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”.

Primăria Municipiului Fălticeni mai alocă 30.000 de lei pentru organizarea Zilei de 1 Iunie, în cadrul căreia se va desfășura un spectacol muzical-artistic la pontonul Bazei de Agrement „Nada Florilor”.

Tot din bugetul local sunt derulate la momentul actual trei proiecte de investiții, sală de sport la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, cantină și sală de cursuri la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, reabilitare termică și modernizări interioare la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei.

Tot la acest capitol este în lucru proiectul pentru construirea Centrului Multimedia destinat Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea”.

Foto: Freepik

ȘTIRI