Elevii Școlii „Ion Irimescu” Fălticeni s-au remarcat la concursul MateX. Premiu de excelență pentru Simona OnesimEducație

Elevii Școlii „Ion Irimescu” Fălticeni s-au remarcat la concursul MateX. Premiu de excelență pentru Simona Onesim

       Accesări: 754

Mințile sclipitoare pot obține rezultate extraordinare. Trei elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni s-au întors cu premii de la un concurs județean organizat la Suceava. Ei au participat sâmbăta trecută la MateX, competiție rezervată iubitorilor matematicii.

Iustin Măriuța și Sabin Pricop s-au numărat printre laureații acestei competiții, la care s-au înscris elevi din clasele primare.

Ei au obținut premiul III, 91 de puncte, respectiv mențiune, 85 de puncte, subiectele având un grad de dificultate ridicat.

De la aceeași școală s-a remarcat în mod deosebit Simona Onesim.

Juriul concursului MateX i-a acordat elevei din Fălticeni un binemeritat Premiu de Excelență, pentru cele 100 de puncte din 100 posibile.

Simona Onesim, marea câștigătoare din această competiție, este pregătită de profesoarele Iuliana și Paulina Ivanov.

Alți trei elevi de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” au obținut punctaje ridicate, Nectarie Butnărașu, 84 p., Andrei Busuioc, 84 p., Matei Cojocaru, 82 p., toți fiind la un pas de obținerea unei mențiuni.

În ecuația acestor rezultate frumoase se află și profesoara Răduța Căldăruș, un mentor pentru micii matematicieni.

Subiectele de concurs au fost unice și în concordanță cu materia parcursă de elevi până la data desfășurării competiției.

MateX își propune evaluarea competențelor matematice, stimularea interesului pentru cunoaștere, explorare, dezvoltarea spiritului competitiv și dorinței de performanță, pentru elevii claselor primare.

ȘTIRI