Primăria Fălticeni încheie investițiile la Centrul Cultural Birlic. Sala de spectacole primește un suflu nou și plăcutLocal

Primăria Fălticeni încheie investițiile la Centrul Cultural Birlic. Sala de spectacole primește un suflu nou și plăcut

       Accesări: 1747

Lucrări duse la bun sfârșit într-un proiect local. Primăria Fălticeni a încheiat, spre finalul acestei luni, investițiile la Centrul Cultural Birlic. Obiectivele vizate de autorități au fost reabilitarea și modernizarea sălii de spectacole.

Lucrările au început la finele lunii martie și au durat două luni.

Sala de spectacole primește un suflu nou, modern și plăcut, aceasta fiind prima reabilitare majoră din ultimii 30 de ani.

În tot acest timp au fost făcute schimbări majore. Pardoseala a fost înlocuită cu parchet de trafic, după ce au fost turnate șape din beton. Sala de spectacole are parte de nuanțe noi de crem și vișiniu.

Pereții și tavanul au fost reparați și văruiți, iar elementele de tâmplărie înlocuite.

Codrin Benta

Tapițeria scaunelor a fost schimbată cu materiale de culoare vișinie, la fel și decorurile pentru scenă și fundal, dar cu materiale de culoare neagră.

În planul de modernizare au mai intrat traseele de cabluri, scena, scara de acces la balcon și balconul, ultimul fiind revizuit pentru a oferi un spațiu mai generos.

Alte elemente de noutate sunt camera de sunet și lumini, amplasată în spatele balconului, și un sistem de iluminare economic, cu tehnologie LED.

Un lucru îmbucurător este și faptul că sala de spectacole are acum un număr mai mare de locuri. Sunt 240, iar numărul acestora va crește la cel puțin 260 după amplasarea de scaune noi la balcon.

Costurile investițiilor pentru toate aceste schimbări se ridică la 30.000 de lei.

Alți 25.000 de lei, tot din bugetul local, au fost destinați înlocuirii elementelor din lemn de la arhivă, pentru a corespunde cerințelor ISU.

Fondurile alocate au produs schimbpri importante la nivel estetic și funcțional. Sala de spectacole primește un suflu nou, modern și plăcut, aceasta fiind prima reabilitare majoră din ultimii 30 de ani.

Activitățile culturale, artistice și muzicale au fost reluate de pe 27 mai, odată cu primul eveniment găzduit de Centrul Cultural Birlic, etapa zonală din cadrul concursului județean „Voinicelul”, destinat preșcolarilor.

ȘTIRI