Accident în satul Cumpărătura. Coliziune între un autotren încărcat cu GPL și un autoturism. Pericol de explozie. Traficul rutier este blocat pe ambele sensuriRural

Accident în satul Cumpărătura. Coliziune între un autotren încărcat cu GPL și un autoturism. Pericol de explozie. Traficul rutier este blocat pe ambele sensuri

       Accesări: 4659

Un nou eveniment rutier pe DN 2. Vineri după-amiază traficul spre Fălticeni și Suceava a fost blocat minute în șir, după producerea unui accident. Un autotren cu cisternă și un autoturism BMW X3 s-au ciocnit pe raza localității Cumpărătura, la ieșirea spre Bunești.

La fața locului au ajuns echipaje ale pompierilor, Ambulanței, Poliției Rutiere și paramedicii SMURD.

Autocisterna, înmatriculată în Ucraina, transporta GPL, iar rezervorul cu combustibil al acesteia a fost spart, în urma coliziunii.

Pompierii spun că exista pericol de explozie.

Din acest motiv, circulația a fost blocată pe ambele sensuri, iar pompierii militari au luat toate măsurile specifice de protecție în astfel de cazuri, inclusiv realizarea unei perdele protectoare de spumă și apă.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Capul tractor al autovehiculului a fost desprins de cisterna și tractat în afara părții carosabile, iar pericolul de explozie a fost înlăturat.

Un alt cap tractor a preluat cisterna.

În urma coliziunii, două persoane, ambele din autoturismul BMW, au suferit leziuni.

Victimele erau conștiente și cooperante, iar pompierii spun că nu au fost încarcerate. Acestora li s-a acordat primul ajutor, după care persoanele rănite au fost transportate la spital pentru investigații medicale.

Medicii au concluzionat că pacienții, un bărbat și o femeie, de aproximativ 50 de ani, prezintă escoriații, respectiv un traumatism la nivelul coloanei lombare și nu necesită internare.

Pe carosabil au fost scurgeri de combustibil, de la rezervorul cisternei.

Traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri, începând cu ora 16.50, pentru a permite intervenția echipajelor specializate. Circulația s-a reluat după aproximativ 50 de minute.

Polițiștii desfășoară cercetări în acest caz.

ȘTIRI