Primăria comunei Slatina se închide pentru dezinfecțieActualitate

Primăria comunei Slatina se închide pentru dezinfecție

       Accesări: 1101

Paza bună trece primejdia rea. În contextul actualei epidemii, autoritățile locale din mediul rural iau măsuri la timp pentru a fi sigure că nu vor avea probleme. Din acest motiv primăria comunei Slatina va fi închisă pentru două zile în vederea igienizării clădirii.

Edilul Vlăduț Gherman anunță că pe 26 și 27 martie administrația locală nu va lucra cu publicul. Cu toate acestea, unii angajați ai primăriei vor munci de acasă.

Acțiunea de dezinfecție de la sfârșitul acestei săptămâni va fi efectuată în regie proprie. Materialele și oamenii sunt pregătiți.

„Am achiziționat dezinfectantul și suntem pregătiți pentru acțiunea pe care am plănuit-o. Închidem primăria pentru două zile. Vreau să mă asigur că facem lucrurile ca la carte.”, ne-a declarat primarul comunei Slatina. „Chiar dacă nu avem cazuri de coronavirus, noi acționăm din timp. Pe 26 și 27 martie închidem primăria.

Până la această decizie, primarul comunei Slatina a inițiat un set de măsuri la nivel local, pe perioada stării de urgență, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Din același motiv a fost restricționat accesul publicului. Cetățenii care au solicitări lasă documentele la intrarea în instituție, de unde sunt preluate de un angajat și soluționate în cel mai scurt timp posibil.

Măsura va fi păstrată până când valul epidemiei din județ va trece.

„Mă îngrozește ce văd că se întâmplă acum în județ. Vreau ca cetățenii din comuna Slatina să conștientizeze că facem tot posibilul și ne dorim să nu avem niciun caz de coronavirus în localitate. Am luat măsuri mai restrictive și vom continua așa până când situația o impune.”, explică primarul Gherman. „Decât să am pe conștiință niște suflete nevinovate, mai bine acționăm ferm și preventiv. Căutăm să-i protejăm pe toți, dar în special pe bătrânii noștri, care sunt cea mai vulnerabilă categorie.”

Primar Vlad Gherman

Edilul comunei Slatina a amintit și faptul că până la această dezifecție generală, birourile din sediul primăriei au fost igienizate zilnic. Vlăduț Gherman spune că o măsură de precauție în plus nu strică, din contra aduce un plus de siguranță.

Până la acțiunea de igienizare de la sfârșitul acestei săptămâni, în comuna Slatina au fost efectuate în școli.

Directorul Alin Sărbușcă susține că toate unitățile de învățământ din comună au fost complet igienizate cu forțe proprii.

În această perioadă, în care în județ și în țară sunt anunțate tot mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus, primarul Vlăduț Gherman face un apel la înțelegere și calm.

Locuitorii satelor din Slatina, Herla și Găinești sunt îndemnați să respecte recomandările actuale și măsurile instituite de autoritățile naționale. Pentru binele întregii comunității sunt rugați să rămână acasă și să evite toate deplasările, dacă nu au urgențe.

Edilul comunei Slatina a menționat că în localitate nu sunt persoane infectate cu noul coronavirus.

ȘTIRI